Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Afyonkarahisar’da patlamanın yaşandığı Ataköy 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na geldi. Kışla içinde yetkililerden bilgi alan Destici, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve birkaç gün içerisinde hastaneden taburcu olacaklarını belirten Destici, “Yaralı askerlerle konuştum bilgi aldım. Nöbet tutan askerler şoka girmiş. İlk etapta saldırı oldu zannedilmiş ve ona göre davranılmış. Yaralılardan biri 50 metre havaya uçmuş, diğer yaralı asker ise aracın arkasında duruyormuş. Tabi her türlü kaza olabilir. Bizim için şehitlik en üst mertebe” dedi.

Hayatını kaybeden askerlerin büyük çoğunluğunun kısa dönem askerlik yaptığını ve cumartesi günü kışlaya girdiğini belirten Destici, şöyle konuştu: “Daha 4-5 günlük askerlerin mühimmat deposuna sokulmasını anlamıyoruz. Zaten 3-4 gündür sabah 06.00’dan akşam 23.30’lara kadar sayım yapılıyormuş. Banyo yapma fırsatı bile olmuyormuş. 10 dakika önce bir rütbeli ‘Konya’da patlama oldu dikkatli olun. Sakın yere düşürmeyin’ diye uyarmış. Konuşmadan yaklaşık 10 dakika sonra bu olay oluyor. İçeride askerlerin psikolojisi bozuk. Kimse konuşamıyor. Buradaki askerler tahliye edilmeli. Belirli yerlere gönderilmesi lazım. Sayımı, mutlaka profesyonel askerler yapması lazım. Bu depoda sayım yapacak asker yok mu? Bunu ayıracak asker yok mu? Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz diyoruz. Hâla nasıl oluyor da cumartesi kışlaya gelen biri pazartesi depoya sokuluyor. Bunun cevabını birisinin vermesi lazım. Sorumlular derhal istifa etmelidir”

Türkiye’de artık her olayın üstünün örtülmeye başlandığını ancak bundan sonra kimsenin buna müsaade etmeyeceğini belirten Destici, milletin tahammülünün kalmadığını söyledi. Destici, son olarak da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıklamalarını eleştirerek “Hadise ile ilgili en son açıklama yapması gereken kişi, çıkıyor kaza diyor” dedi.

Destici ayrıca, Ayfonkarahisar’da sadece bir şehidin cenazesinin kaldığını belirtti.