Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, parkta oluşturdukları çeşmeden hafta içi günlerde 07.00 ve 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorba dağıtılacağını söyledi.

Sabah erken saatlerde işe giden ve ihtiyacı olan insanlara hizmet vereceklerini belirten Doğan, her gün yaklaşık bin kişinin çorbadan içebileceğini bildirdi.

Uygulamayı belli noktalarda yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Doğan, ”Bu proje sosyal belediyecilik alanında yapılan anlamlı bir işin en güzel örneklerinden biridir. Hizmette sınır tanımıyoruz. Her şey İzmitliler için. İzmit’in kaynaklarını İzmitliler için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Çeşmenin hijyenine çok önem verdiklerine dikkati çeken Doğan, ”Her şey tam otomatik sistemle çalışacak. Çeşme kendi kendini temizleyecek şekilde dizayn edilmiş. Biz de bu konuya önem veriyoruz. Çeşmenin ilgi görmesi halinde sayısını artırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyeciliğin sadece çöpleri toplamak, yol veya kaldırım yapmak anlamına gelmediğine dikkati çeken Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: ”Yaptığımız çalışmalarla sosyal belediyeciliği ön plana çıkardık. Sosyal hayatı güzelleştirecek ve kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle sabah erken çıkmaya gayret ediyorum. Bazı vatandaşlarımızın sabah kahvaltısını poğaça ile yaptığını gördüm. Çeşmeyi pilot bölge olarak Sabri Yalım Parkı’na kurduk. Hedefimiz, sabah erken saatlerde yaklaşık bin kişinin sıcak çorba içmesini sağlamak. Çorbanın içinde bulunduğu kazan akıllı. Kendi kendini yıkayabiliyor ve çorbayı sürekli sıcak tutabiliyor.” Çeşmenin açılışını yapan Doğan, vatandaşlarla çorba içti.

Çorbalı Çeşme

Kazanlarda pişirilen çorba, muslukların bağlı olduğu kazana dolduruluyor. Kullanıcılar, ısıtma sistemiyle donatılan kazanlardan musluklar aracılığıyla kağıt bardaklara doldurdukları sıcak çorbayı içebiliyor.