Yeğeniyle birlikte yemeğini yedikten sonra lokanta yakınlarındaki akrabaları T. T. ve H.T.’ye ait ahırın kenarında namaz kılmaya başladı. Namazını kıldıktan sonra Aslan, Mithatpaşa Mahallesi’ndeki evine gitti. Bu sırada ahırdan Ahmet A. ve dayısı Suat A., 2 koyun çaldı. Koyunların çalınması üzerine bekçi, koyunların sahiplerine ahırın kenarında Sayım Aslan’ı namaz kılarken gördüğünü söyledi. T.T. ve H.T., bunun üzerine gece yarısı ‘Hastamız var, sen hastaneden iyi anlıyorsun bize yardımcı ol’ diyerek Sayım Aslan’ı evinden alıp ahıra götürdü. Aslan’ı direğe zincirleyip tekme tokat döverek işkence yapan koyun sahipleri, koyunları çalan Ahmet A'yı da yakalayıp dövdü. Ahmet A'nın, “Koyunları dayım Suat ile birlikte çaldık. Sayım yoktu” demesi üzerine koyun sahipleri, Aslan’ı ‘özür’ dileyip bıraktı. Şahıslar, ancak yaptıkları işkence nedeniyle Sayım Aslan’ın kendilerinden şikayetçi olmaması için Ahmet A'yı, “Bak biz Sayım’ı hırsız sanıp dövdük, bizden şikayetçi olabilir. Sen emniyette ‘Sayım gözcülük yapıyordu’ diyeceksin, yoksa senin için kötü olur” diyerek tehdit etti. Aslan ve Ahmet A'nın bağırma sesleri üzerine çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Aslan ile Ahmet A'yı yaralı olarak buldu. T.T. ve H.T. de gözaltına alındı. Koyun sahipleri T.T. ve H.T. savcılık talimatıyla karakolda serbest bırakılırken, hastanede tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilen Aslan ve Ahmet A. ise, ‘koyun hırsızlığı’ suçundan polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Aslan, suçlamayı kabul etmedi. T.T. ve H.T.’nin kendisini T.’nin eşinin hasta olduğunu söyleyip, ‘Sen hastane işinden anlarsın, yardımcı ol’ diyerek evden aldıklarını belirten Aslan, “Beni ahıra götürüp orada dövdüler. T.T. zincirle, A.T. ise taş ve sopayla dövdü. O sırada Ahmet zincirle bağlıydı. İftiraya uğradım” dedi.

Aslan’ın akrabası olan Ahmet A. ise, koyun hırsızlığını dayısı Suat A. ile birlikte yaptıklarını itiraf etti. Ahmet A, “Evde otururken dayım gelip T.T.’den 500 lira alacağının olduğunu ancak vermediğini söyleyerek, ‘Gel 2 tane koyunlarını götürelim’ dedi. İtiraz ettim. Beni dövmekle tehdit etti. Korkumdan yanında gittim. 2 koyunu çaldık, satmak için kasaba götürdük. Hırsızlıkta Sayım yanımızda yoktu” dedi.

Aslan’ın kendilerine gözcülük yaptığı yönünde verdiği ifadenin hatırlatılması üzerine Ahmet A, “Şimdiki ifadem doğru. Poliste Sayım’ın hırsızlık sırasında gözcülük yaptığını söylemedim. İfademi de okumadan imzaladım” diye cevap verdi. Mahkeme hakimi, her 2 kişiyi de ‘hırsızlık’ suçundan tutukladı. Suat A. hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Tutuklanan Aslan’ın ağabeyi Şeyhmus Aslan, savcılığa dilekçe vererek kardeşinin suçsuz olduğunu, iftiraya kurban gittiğini belirterek serbest bırakılmasını istedi. Ağabey Aslan, “Kardeşim kendi halinde birisi. Tek suçu ahırın kenarında namaz kılması. Hırsızlık olunca kardeşimi namaz kılarken görenler ismini vermiş. Kardeşime işkence edildi. İşkence edenler kardeşimin suçsuz olduğunu anlayınca gelip bizden özür dilediler. Kendilerini kurtarmak için de suçlu olan Ahmet’e kardeşimi de suçun içine dahil ettiler. Kardeşim suçsuz yere hem dayak yedi hem de tutuklandı. Bir an önce adaletin yerini bulup kardeşimin serbest bırakılmasını, işkencecilerin tutuklanmasını istiyorum” dedi.