Boru hattını delen hırsızların 45 gün boyunca 6 ton yakıtı çalarak piyasaya sürdüğü tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, Petrolyolu Caddesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre 4 Aralık 2012 günü NATO görevlileri, emniyet ekipleri ile irtibata geçerek, boru hattında Sultanbeyli-Yenişehir arasında basınç düşüşü yaşandığı bilgisini verdi. Bunun üzerine Sultanbeyli Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler boru hattında inceleme yaparak nerede kaçak olduğunu tespit etmeye çalıştı. Araştırma sonucunda boru hattının geçtiği Petrolyolu Caddesi 398 numaralı evin giriş katı ekiplerin dikkatini çekti.

Ahşap malzemelerle kaplı olan yeri dışarıdan incelemeye alan polisler bir süre takip yaptı. Abdullah Yunus'a ait olan binanın çevresinde uzaktan takip yapan emniyet ekipleri, olayın detayını öğrenmek amacıyla Yunus ile irtibata geçti. Giriş katı hakkında ev sahibinden bilgi alan polisler söz konusu yerin dış cephe işleri için bir kişiye kiraya verildiğini tespit etti. Bunun üzerine ev sahibinden kiralayanların tam bilgisi istendi. Ev sahibi de kira için gelen kişiler ile sözleşme yapmak istedi.

Durumun farkına varan şahıslar olay yerinde beklemeden uzaklaştı. Şüpheliler bu sırada kimliği de ev sahibinin yanında unuttu. Şahısların kimlik bilgileri ve araç plakasından yola çıkan polisler bir süre yaptıkları takip sonucu otomobil içinde şüphelileri gözaltına aldı. İlk gün yapılan operasyonda depoyu kiraladıkları öğrenilen Hüseyin M., Arif. K., Galip K., Ali T., gözaltına alınarak emniyete getirildi. İkinci gün yapılan operasyonda ise Yakup Ç. ve Şahin B. ile yakıtı piyasaya sürdüğü iddia edilen Murat S. gözaltına alındı. Olayla ilgili Şahin P. isimli bir şüpheli de aranıyor.

BİNANIN ALTINDAN 30 METRE TÜNEL KAZMIŞLAR

Şahıslar gözaltına alındıktan sonra binanın altında inceleme yapan polisler gözlerine inanamadı. Şüphelilerin dış cephe işi için kiraladıkları depodan NATO boru hattına 30 metre tünel kazdığı ve buradan boru hattını deldiği tespit edildi. İddialara göre zanlılar buradan temin ettikleri petrolü bir minibüse nakletti. Bu sayede 45 gün boyunca 6 ton yakıtı çalarak piyasaya sürdü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan emniyet gözaltına aldıkları 7 kişiyi sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk etti.