PKK, kış üstlenmesine gitmeden önce büyük bir baskın yapmayı planlıyordu. Yaklaşık 90 kişilik bir grupla Aktütün'e eylem yapmayı planlayan PKK'nın oyununu Bordo Bereliler bozdu.

HAREKAT PLANI NECDET PAŞA'DAN

Özel Kuvvetler yaptıkları operasyonla Aktütün Karakolu 'na yapılacak olan saldırıyı engelledi. İstihbarat birimleri PKK 'nın Aktütün Karakoluna saldırı hazırlığında olduğunu öğrendi. Yaklaşık 90 kişilik terörist grup Karakola yaklaşıyordu., heronlar görüntü aldı. Harekat planını da bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hazırladı. Sonra da Özel Kuvvetlere talimat verdi: "Aktütün 'e kimse yaklaştırılmayacak"

42 PKK'LI ÖLDÜ 2'Sİ TESLİM OLDU

Bordo bereliler helikopterlerle alana indi. Çatışma çıktı, 90 teröristten 42 'si öldü, 2 si de teslim oldu. Teslim olanlardan birinin adı Sabah Dayane. Dığgeç Botan kod adlı PKK 'lı, son Aktütün saldırısının talimatını Reşit Dostum kod adlı Mehmet Can Gürhan 'ın verdiğini söyledi. Keşfi de bizzat o yapmıştı.

Saldırı 8 Kasım sabahı gerçekleştirilecekti ama asker planlarını öğrenmişti. Heronlar bölgeye gönderildi, teröristler heronlara yakalanmamak için şemsiyelerle beklediyse de olmadı, askerden kaçamadılar.