İlk saldırı dün sabaha karşı gerçekleşti. IŞİD, bomba yüklü araçları infilak ettirdi. Ardından dün öğle saatlerinde bir patlama daha gerçekleşti. Bombalı araçlarla yapılan saldırı sonrasında IŞİD ve YPG arasında çatışma meydana geldi. Kentte siviller evlerine kapanırken, saldırılarda 55 kişi hayatını kaybetti. Kobani'de bombalar patlarken karanlık lobi yine devreye girdi. Olayın sorumlusu olarak Türkiye'yi gösterdi. Saldırıyı düzenleyen IŞİD militanlarının Türkiye'den Kobani'ye girdiğini söyledi. 
'HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL' 
Karanlık kampanya sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da kendini gösterdi. Twitter'da "Terörist Türkiye" şeklinde bir başlık açıldı. Bu koroya HDP de destek verdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "IŞİD Kobani'ye Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan girdi" dedi. Ancak yalanlara Dışişleri Bakanlığı cevap verdi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, "İddiaların hiçbiri doğru değildir. Önümüzdeki günlerde gerekli görüntüler paylaşılacaktır" dedi. 

CERABLUS'TAN GİRDİLER 
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Elimizdeki veriler IŞİD'in Suriye'nin Cerablus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatlamaktadır. Bununla ilgili görüntüleri paylaşacağız. Halkımız provokasyona gelmesin" denildi. Kanlı olay Türkiye'nin üzerine yıkılmaya çalışılırken Kobani'ye ilk yardım yine Türkiye'den geldi. Yaklaşık 100 yaralı Kobani'ye giden ambulanslarla Şanlıurfa Suruç'a getirildi. Ayrıca bölgeden kaçan Kobanililer için Mehmetçik sınıra gitti. Sınırdakilere su ve yemek yardımında bulundu. 

NEDEN YİNE KOBANİ
IŞİD'in Kürt kenti Kobani'ye 6 ay sonra yeniden sonra sürpriz şekilde saldırması tüm dünyayı şok etti. Ancak güvenlik uzmanlarına göre örgütün asıl amacı Suriye topraklarında ellerinde bulunan en büyük kent olan Rakka'yı korumak. YPG birliklerinin Rakka'ya 50 kilometre mesafede yaklaşması nedeniyle, IŞİD'in savaş alanını genişletmeye çalıştığı kaydedildi. Kobani'nin Kürtler için simgesel önem taşımasından dolayı YPG birliklerinin Rakka çevresinden bu kentte kaydırılmasını hedefledikleri belirtildi.