Cinayet sanığı olarak tutuklanan 37 yaşındaki Mehmet Yorulmaz bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Yorulmaz, "Cinayeti ben işledim. Ama neden yaptığımı bilmiyorum" dedi. Duruşmada sanığın itirafı ile sarsılan Yasemin Özdemir’in annesi Habibe Kayaoğlu adliye önünde bayıldı.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında meydana gelen olayda, üç çocuk annesi Yasemin Özdemir’in, çocuğun kreşe bıraktıktan sonra spor yaptığı parkta yeşillikler içinde cesedi bulundu. 31 yerinden bıçaklandığı belirlenen Yasemin Özdemir cinayeti ile ilgili soruşturma başlatan polis, olay yerinden 200 metre uzaklıktaki bir zeytinlikte, kanlı erkek yeleği buldu. Yeleğin cinayetle bağlantılı olabileceğini değerlendiren ekipler, MOBESE kayıtlarını incelediklerinde, aynı yeleği giyen bir kişinin olay saatinde bisikletle parktan geçtiğini belirledi. Bu kişinin eşkalinden kimliğini saptayan polis, şüpheli Mehmet Yorulmaz’ı Gemlik’in Karacaali Köyü’nde bir balıkçı barınağında gözaltına aldı.

CİNAYETTEN 3 AY ÖNCE TAHLİYE OLMUŞ

Mehmet Yorulmaz’ın 2001 yılının ocak ayında hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden tahliye olduktan 10 gün sonra, Balıkpazarı Mahallesi’nde cep telefonu sattığı arkadaşı 19 yaşındaki Özkan Gümüş’ü parasını vermediği gerekçesiyle karnından bıçaklayarak öldürdüğü için tutuklanarak cezaevine konulduğu ortaya çıktı. Cezasını çeken Yorulmaz’ın, Yasemin Özdemir’i öldürmeden üç ay önce tahliye olduğu belirlendi. Yorulmaz, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Mehmet Yorulmaz, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, müşteki olarak bıçaklanarak öldürülen Yasemin Özdemir’in kocası 43 yaşındaki Murat Özdemir, babası 59 yaşındaki Mehmet Ali ve annesi Habibe Kayaoğlu, kız kardeşi 32 yaşındaki Yeşim Er ile tarafların avukatları katıldı.

"CİNAYETİ İŞLEDİM, NEDENİNİ BİLMİYORUM"

Duruşmada konuşan tutuklu sanık Mehmet Yorulmaz, "Cinayeti işlediğim doğrudur. Ben soruşturma aşamasında da cinayeti işlediğimi kabul etmiştim. Neden yaptığımı da bilmiyorum" dedi. Duruşmada söz alan Yasemin Özdemir’in ailesinin avukatı Tuğba Karaca, sanığın soruşturma sırasında olayı ayrıntılarıyla anlattığını söyledi. Yorulmaz’ın daha öncede ’Adam öldürmek’ suçundan hüküm giydiğini hatırlatan Karaca, sanığın kesinlikle akıl hastası olmadığını savundu.

ANNE BAYILDI

Mahkeme heyeti yargılamayı eksik evrakların beklenmesi için ileri bir tarihe ertelerken, kızı öldüren sanığın itirafları karşısında sinirlerine hakim olmaya çalışan Habibe Kayaoğlu, "Benim yavrum üçüncü kurban. Daha önce iki kişiyi daha öldürmüş. Evde üç tane yetim kaldı. Benim kızımı neden öldürdü ? Yüreğim yanıyor" dedi. Acılı anne daha sonra adliye önünde bayıldı. Çağrılan 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği Kayaoğlu hastaneye kaldırıldı.

"AF YASASINI İYİ DÜŞÜNSÜNLER"

Yasemin Özdemir’in kız kardeşi Yeşim Er ise, "Adam öldürmek bu kadar kolay işte. Af yasasını iyi düşünsünler. Bu adamın benim vergimle beslenmesini istemiyoruz. Bizim canımız yandı. Başkalarının canı yanmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.