Edinilen bilgiye göre, Norveç'ten ailesi ile birlikte 22 Temmuz'da Alanya’nın Türkler beldesine gelerek bir otele yerleşen Rebekka O.T.(19), önceki gece eğlenmek için kuzeni Emille H.T. (19) ile birlikte Çarşı Mahallesi İskele Caddesi'nde bulunan bir bara gitti. Burada alkol alan ve İsveç Uyruklu turistler İsa B.(19), Dıkran M.(19), Jimmy L.T.(19) ve Ornama A.C.(19) ile tanışan Rebekka O.T. bardan birlikte ayrıldılar.
İsveçli turistlerle sahile giden Rebekka O.T., İsveçli turistlerin daveti üzerine otele gitti. Otel odasında İsa B, Dıkran M, Jimmy L.T. ve Ornama A.C. tarafından tecavüze uğradığını ileri süren Rebekka O.T. daha sonra sahilde kendisini bekleyen kuzenin yanına giderek durumu anlattı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne başvuran Norveçli turistin rehber eşliğinde ifadesi alındıktan sonra, eşgal ve isimler doğrultusunda araştırma başlatan polis, İsa B. ve Dıkran M.'yi İskele Caddesi'nde bir diskonun önünde, Jimmy L.T. ve Ornama A.C.'yi ise kaldıkları otel odasında gözaltına aldı.
Rebekka O.T. Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından, zanlılar ise Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildiler.