GAZİANTEP’te saldırıyı gerçekleştiren “Firaz” kod adlı Murat Filiz’in açık kimliğinin olayın ardından 7 saat içinde tespit edildiği ortaya çıktı.

Olayın ardından hemen harekete geçen polis, önce kamera görüntülerini izledi. Bomba yüklü aracı getiren
çekicinin plakası saptanamayınca çekici araçlardan anlayan bir vatandaştan yardım istendi. Güvenlik
nedeni ile kimliği gizli tutulan vatandaş görüntülerden izlediği “kaydıraklı” olarak tabir edilen çekici modelinden sadece Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde bulunduğunu söyledi. Buradan hareket eden polis, çekici sürücüsü M.Ç.’ye olaydan 2 saat sonra ulaştı. M.Ç., bomba yüklü aracı tamir etmeye çalıştığı belirtilen tamirci, çekicinin sahibi ve kardeşi ile birlikte gözaltına alındı. M.Ç.’ye kamera görüntüleri izletildi ve kayıttaki beyaz şapkalı siyah elbiseli kişinin bombacı olduğu bilgisine ulaşıldı. M.Ç., arşiv kayıtlarındaki fotoğraflardan bombacıyı teşhis etti. Çekicinin bulunmasını sağlayan öğretmen olan Mahmut H. de Mersin’de kaldığı evin sahibiyle birlikte gözaltına alındı. Mahmut H.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda Diyarbakır’da Öz Savunma Birliği mensubu 5 kişi daha yakalandı.

DR. AYDIN’IN GRUBU
Saldırganların, Diyarbakır ve Amanoslar bölgesinde bombalı eylemler için görevlendirilen “Dr. Aydın” kod adlı
teröristin başını çektiği sabotaj grubundan oldukları saptandı. Polisin tespitlerine göre aynı grup, Ankara Kumrular ve Kayseri Pınarbaşı saldırılarını da gerçekleştirdi. “Dr. Aydın” kod adlı terörist ve grubunun benzer saldırılarda bulunabileceği ihtimaline karşı Gaziantep bombacısı ile birlikte sabotajcı teröristlerin de peşine düşüldü. Saldırıyı çözen polis, bomba yüklü aracı 11 Nisan’da Sakarya’da çalan 3  hırsızı da gözaltına alıp Gaziantep’e getirildi. Olayla ilgili bir şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Habertürk.com