Antalya'nın Alanya ilçesinde önceki gün bir restoranın tuvaletinde, bacakları kırılarak ve gözleri oyularak öldürülmüş bir sokak kedisi bulunmuştu. Restorandaki güvenlik kameralarından kediyi katleden kişiyi tespit eden polis, şüpheliyi bir gün sonra yakaladı.

Kenan Uysal isimli şüphelinin Alanya'da bir restoranda çalıştığı ve bundan bir ay önce Çorum'un Alaca ilçesinden çalışmak için ilçeye geldiği belirlendi.

Vücudunun her tarafı yara bere içinde olan Kenan Uysal, yakalandıktan sonra sivil polis ekipleri tarafından Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi ettirildi. Güçlükle yürüdüğü gözlenen Uysal, İHA muhabirinin "Kediyi neden öldürdün?" sorusu üzerine "Yok abi ben öldürmedim, sizden duyuyorum" dedi.

Şüpheli ifadesi alınmak üzere Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Olay önceki gün Alanya'nın Keykubat Caddesi'ndeki bir restorana ait tuvalette meydana geldi. Restoran çalışanlarının yemek artıklarıyla beslediği sokak kedisi su içmek için tuvalete girdi. O sırada kendisini takip eden şahıs tuvaletin kapısını kapattıktan 24 dakika sonra tuvaletten çıkarak koşar adımlarla bölgeden uzaklaştı. Kısa bir süre sonra tuvalete giren restoran çalışanları ise kediyi arka bacakları kırık, gözleri oyulmuş ve klozetin içinde fırça ile bastırılarak boğulmuş vaziyette bulmuşlardı. Şikayete bağlı suç kapsamında olduğu için restoran çalışanları dün Karakola giderek suç duyurusunda bulundu. Ardından başlatılan çalışma sonucu Kenan Uysal kısa sürede yakalandı.