Diyarbakır'ın Silvan ilçesine Malabadi köprüsü mevkiinde bulunan ve AK Parti Silvan ilçe başkanı Haci Nedim Kılıçaslan'a ait olan taş ocağını basıp, araçları ateşe veren PKK'lının İzmir'in Buca ilçesi BDP ilçe Başkanı Aslan Kızıl'ın oğlu Hakan Kızıl olduğu belirlendi.
Şantiyeyi ikinci kez basan PKK'lıların başında bulunan Hakan Kızıl'ın aslen Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden olduğu ancak ailesiyle birlikte uzun süre İzmir'de kaldığı öğrenildi. Kızıl'ın bir süre önce İzmir'in Buca İlçesi'nde LPG tankına sakladığı araç ile bombalı eylem yapma hazırlığını yaptıktan sonra aracı BDP Buca İlçe Başkanı Aslan Kızıl'a teslim ettiği belirlendi. Güvenlik güçleri tarafından Buca İlçesi'ndeki Kaynaklar Mevkii'nde, geçen yıl 11 Haziran'da bir lokantanın otoparkına bırakılan, aracın arka bagajdaki 60 litrelik LPG tankının içinde patlayıcı bulundu. Aracın diğer bölümlerinde yapılan detaylı aramada ise; torpido bölümünde fünye, bir miktar da A4 plastik patlayıcı bulunmuştu. Daha sonra yargılanan BDP Buca ilçe Başkanı Kızıl'a 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi. İddianamede, tutuklu sanık BDP'li İlçe Başkanı Aslan Kızıl'ın firardaki oğlu Hakan Kızıl'ın da arandığı ifade edildi.
Ak Parti Silvan ilçe Başkanı Haci Nedim Kılıçaslan'a ait taş ocağını ikinci kez basan PKK'lı grup içinde bulunan Hakan Kızıl'ın Kulp, Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesi aranda kalan dağlık bölgede dolaştığı bilgisini alan güvenlik birimleri operasyonlarını sıklaştırdı.
Kaynak: STAR