BDP Manisa İl Teşkilatı binası önünde toplanan 200'ye yakın partili, cezaevlerinde bulunan ve geçen 12 Eylül'de açlık grevine başlayan arkadaşlarını desteklemek, ayrıca yaşanan çatışmalara dikkat çekmek üzere Manolya Meydanı'na yürüdü. BDP'lilerin zaman zaman terör örgütü PKK ve terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atması üzerine, kafede oturan bir grup genç ve bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında meydana kadar ürüyen grup adına konuşan BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan, "Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsaklar eylemin 40'ıncı gününe girdi. BDP olarak tutsakların taleplerinin arkasındayız. Mesele Türkiye'nin ve 75 milyon insanın meselesidir. Mecliste grubu bulanan partilere çağrıda bulunuyoruz. Eğer bu açlık grevinde bir kişi hayatını kaybederse bunun sorumluluğu altında hepiniz kalırsınız. Tutsaklar diyor ki; Kürt halkı önderi sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak, sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları sağlansın. Anadilde eğitim üzerindeki yasak kaldırılarak serbest bırakılsın" dedi.

Konuşmanın ardından yaklaşık 10 dakika oturma eylemi yapan grup, daha sonra parti binasına kadar yürüdü ve eylemi sonlandırdı.