Eşi Arslan K.’nın, "Yapayalnız tek başına kalmasını istemedim. Onu hastaneden çıktıktan sonra yanıma aldım" deyip sahip çıktığı Sündüz K. şimdi öldürmeye kalkıştığı kızı S. ve eşiyle birlikte kalıyor.

Olay, 2009 yılının mayıs ayında, Yamanlar Semti 7020/1 Sokak 4 numaradaki evde meydana geldi. İnşaat işçisi Arslan K., saat 06.30 sıralarında, 4 yaşındaki kızı S.’nin çığlıklarıyla uyanıp yataktan fırladı. Sesin geldiği kömürlüğe giden Arslan K., kızını kanlar içinde, 5 yıllık eşi Sündüz K.’yi de elinde bıçakla başında buldu. Ne olduğunu anlamaya çalışan Arslan K. kızının göğsündeki bıçak yarasına ilk müdahaleyi yaptı. Panik halinde eve dönen Arslan K., bu kez de 3 aylık oğlu Mete’nin cansız yattığını farketti.

NOT BIRAKIP KAÇTI
Arslan K.’nın olayı bildirmesiyle harekete geçen polis, evden çıkan Sündüz K.’yı, sokak aralarında yürürken yakaladı. Evde inceleme yapan ekipler, talihsiz Mete’nin, uyurken annesi tarafından ilk olarak tülbentle boynunun sıkıldığını, ardından da ağzının battaniyeyle kapatılıp boğularak öldürüldüğünü belirledi. Evde de Sündüz K.’nın, "Ben delirdim, ben yaptım. Kimse sorumlu değildir" diye yazdığı not bulundu.

Olayın ardından gözaltına alınan, ardından da çıkarıldığı mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi: "Oğluma hamileyken eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum. O doğduktan sonra bu şüphelerim gittikçe arttı. İçimi kemiren bu şüpheyle kendimden geçtim. Oğlumun yüzüne tülbent örttükten sonra battaniyeyle boğarak öldürdüm. Daha sonra kızımı da uyandırıp kömürlüğe götürdüm. Orada elimdeki bıçakla iki kez kızıma vurdum. Ama bıçak kızıma saplanmadı. Amacım, onu da öldürdükten sonra kendi canıma kıymaktı."

İKİ KEZ ’CEZAİ EHLİYETİ YOKTUR’ RAPORU GELDİ

İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bebeğini öldürüp kızını da yaralamaktan, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Sündüz K.’ya, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ndeki kontrollerinde ’cezai ehliyetinin bulunmadığı’ raporu verildii.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndaki kontrollerde de aynı yönde rapor verilmesi üzerine Sündüz K., ceza almaktan kurtuldu. Mahkeme heyeti, Sündüz K.’nın, ruh sağlığıyla ilgili olarak tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesine karar verdi. Hastanede bir yıl boyunca yatan Sündüz K.’nın tedavisi, kısa süre önce tamamlandı.

ÖLDÜRMEK İSTEDİĞİ KIZININ YANINDA

Taburcu edilen Sündüz K.’ya, kendisini aldattığından şüphelenerek oğlunu öldürdüğü, kızını yaraladığı eşi Arslan K., sahip çıktı. Sündüz K., iki kez bıçaklamak istemesine rağmen bıçağın elbisenin düğme dikiş yerine rastlaması nedeniyle yaralı kurtulan kızı S.’nin kaldığı eve yerleşti.

Sündüz K., şimdi öldürmek istediği kızı S. ve eşi Arslan K. ile Samsun’da yeni bir hayata başladı. Eşini affettiğini söyleyen Arslan K. ise "Yapayalnız tek başına kalmasını istemedim. Onu hastaneden çıktıktan sonra yanıma aldım. Şimdi kızım benimle aynı evde kalıyor. Akrabalarım da yakında oturuyor, göz kulak oluyor" dedi.