Olay, Bozova’nın Atatürk Barajı kıyısında meydana geldi. İddiaya göre, İlköğretim 6. sınıf öğrencileri İsa Dikmen ve Deniz Öner, okul arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte piknik yapmak için Atatürk Barajı kıyısına geldi. Burada öğrenciler ve öğretmenler piknik yaparken; İsa Dikmen ve Deniz Öner, havanın sıcak olması ile birlikte serinlemek için Atatürk Barajı’na girdi. Bir süre suda yüzen her iki öğrenci, daha sonra suda kayboldu.

Eve dönmek için toplanan öğretmenler ve diğer öğrenciler, Dikmen ve Öner’in olmadığını fark etti. Uzun süre ağaçların arasında kaybolan çocukları arayan öğretmenler ve öğrenciler, her iki öğrencinin kıyafetlerini suyun kenarında buldu. Her iki öğrencinin boğulduğundan şüphe eden öğretmenler, olay yerine polis ekipleri çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş bir arama başlattı. Ekipler, yapılan yaklaşık 2 saatlik bir aramanın ardından İsa Dikmen ve Deniz Öner’in cesetlerinin su kıyısının dibinde olduğunu fark etti. Sudan çıkarılan çocukların cenazeleri, otopsileri yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu sırada haberi alan İsa Dikmen ve Deniz Öner’in yakınları hastaneye gelerek, sinir krizleri geçirdi. Çocukların yakınları vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.