Suriye ordusu kaybettiği Telabyat sınır kapısını geri almak için topu atışlarına devam ediyor. Muhaliflerin direnişi sayesinde 10 gündür bir sonuç alamayan Suriye ordusu zaman zaman şiddetli top atışları yapıyor. Suriye ordusu tarafından atılan toplardan bir tanesi geçtiğimiz günlerde Akçakale Kaymakamlığı yanındaki bir eve düşmüştü. Daha öncede 3 kişi şarapnel parçaları ile yaralanmış ve sınırdaki bir çok ev isabet almıştı. İlk günlerde tatil edilen 14 okul tekrar açılmıştı ancak bugün yeniden tatil edilme kararı alındı.

İlçe merkezindeki bütün okullar tatil edilirken, ders için gelen öğrenciler tekrar evlerine döndü. Savaş nedeniyle okullarının tatil olduğunu belirten öğrenciler,” Top sesleri her gün devam ediyor. Okullarımız kapandı , daha öncede isabet almıştı. Her yerde okullar açık ama savaş nedeniyle sadece bizim okulumuz kapalı, derslerimizden geri kalıyoruz” dedi.

Veliler ise, Suriye’de yaşanan savaşın Akçakale’yi yakından etkilediğini belirterek, hem çocuklarının okula gidemediğini hem de kendilerinin zara gördüğünü söyledi.