14 yaşındaki Şafak Ortan’ın cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gönen İlçesi’nde oturan Refiye ve Ufuk Çanakçı çiftinin 2 çocuğundan biri olan Şafak, annesi ve babasının ayrılması üzerine anneannesi ve dayısı ile birlikte Gündoğdu Mahallesi’nde yaşamaya başladı. Mehmet Çanakçı İlköğretim Okulu 8’inci sınıfa giden ve derslerini aksatmayan Şafak Ortan, geçen salı günü okuldan eve dönmedi. Ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Şafak Ortan’ın cesedi evlerinin yakınındaki çocuk parkında bulundu. Her hangi bir rahatsızlığı olmayan, vucudunda darp izi de bulunmayan Şafak Ortan’ın cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Mehmet Çanaçı İlköğretim Okulu görevlileri, Şafak’ın başarılı bir öğrenci olduğunu, pazartesi ve salı günü okula geldiğini söylediler. Öğrencinin bir rahatsızlığı olmadığını belirten görevliler, "Şafak arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenciydi. Herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu. Ölüm nedeni otopsi sonucu ortaya çıkacak" dedi.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.