Kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak yüklü miktarda para sızdıran şahısların son kurbanı İTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gülgün Kayakutlu oldu. Tüm birikimi olan 120 bin lirayı dolandırıcılara kaptıran Kayakutlu, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülgün Kayakutlu'yu telefonla arayan kimliği belirsiz kişiler, telsiz sesleri eşliğinde kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar telefonda, "Kimlik bilgileriniz kullanılarak terör örgütü PKK'ya lojistik destek amacıyla malzeme alımı yapılmış, başınız dertte. Operasyon düzenleyeceğiz. Paranın nereye gittiğini öğrenmemiz gerekiyor. Operasyon tamamlanana kadar hesabınızdaki para devlet güvencesinde olacak. Paranızı hemen bize gönderin. Operasyon bittikten sonra paranız size iade edilecek. Eğer söylediklerimizi yapmazsanız siz de suçlu sayılacaksınız. Hem de akademik kariyeriniz tehlikeye girer." dedikleri öğrenildi.

Duydukları karşısında paniğe kapılan Karakutlu, Kadıköy'deki bir bankaya giderek bütün birikimi olan 120 bin lirayı 2 taksit halinde dolandırıcıların hesabına yatırdı. Bir süre sonra durumu öğrenmek için dolandırıcıları arayan Gülgün Kayakutlu, kimseye ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Büyük bir panik içinde Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne gelen Kayakutlu, zanlılardan şikayetçi oldu.

Bir yakınıyla birlikte panik içinde İskele Polis Merkezi'ne gelen Kayakutlu, çekim yapan gazetecilere açıklama yapmak istemedi. Yaklaşık 4 saat polis merkezinde kalarak yaşadıklarını anlatan Gülgün Kayakutlu'nun gönderdiği 120 bin liranın Mersin'deki bir banka şubesinden çekildiği belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.