Çin resmi televizyonu CCTV'de yer alan haberde, ülkenin güneyinde yer alan Guangzhou şehrinde bir öğretmenin konuşma özürlü 4 yaşındaki Yao Yao isimli çocuğu dövme sahnelerine yer verildi. Psikolojik sorunu olduğu belirtilen anaokulu öğretmeninin, öğrencisini iki eliyle havaya kaldırarak fırlatması görüntüsü ülke gündemine yerleşti.

Yere düşen 4 yaşındaki çocuğu tekmeleyen öğretmen, çocuğun ailesinin şikayeti üzerine tutuklanırken, hastaneye kaldırılan minik Yao Yao'nun başından ve ayaklarından yaralandığı ve tedavi gördüğü kaydedildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler Çin medyasında geniş yankı buldu.

Öte yandan, ülkenin doğusundaki Zheijiang eyaletinde, öğrencisini kulaklarından havaya kaldırırken görülen iki öğretmenin, fotoğraflarının internette yayımlanması üzerine biri gözaltına alındığı bildirildi.
Öğrencisinin kulaklarını çeken öğretmen polise verdiği ifadesinde "eğlence olsun" diye yaptığını söylemesi birçok Çinlinin tepkisini çekti.

Çin'de geçtiğimiz hafta da ülkenin orta kesiminde yer alan Shanxi eyaletinde bir anaokulu öğretmeninin matematik işlemlerini yapamayan 5 yaşındaki 4 öğrenciye tokat atması, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilmiş ve olay ülke gündemine yerleşmişti. Yerel medya, Çin'in kuzeyindeki Shanxi bölgesinde görevli kadın öğretmenin de gözaltına alındığını duyurmuştu.

Çin mikroblog sitelerinde öğrencilerin bu şekilde dövülmesine karşı çıkan kullanıcılar, her ana okulda güvenlik kameralarının yerleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aileler, "Çocuklarımızı anaokuluna bile gönül rahatlığıyla götüremeyecek miyiz?" diye soruyor.

Yaşanan skandalları ile ilgili devlet televizyonu CCTV özel bir program hazırlarken, yetkililerden benzer olayların tekrar yaşanmaması için önlemleri arttırmaları, caydırıcı cezalar ile öğretmenlerin dikkatinin çekilmesi gerektiği vurgulandı.