Olay, geçen 14 Mayıs’ta saat 10.55’de Eski Mahalle Millet Bahçesi Sokak’ta bulunan Devrek Fatih İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. 8’inci sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, cep telefonuna mesaj gönderen evli, Metin Abacı’nın isteği üzerine arkadaşlarına, ’Metin amca beni çağırıyor’ diyerek teneffüs sırasında okulun dışına çıktı. Küçük kız, buluştuğu Metin Abacı ile ayaküstü konuşmaya başladı. Abacı, yanında taşıdığı av tüfeği ile Kader Demiroğlu’nu ateş ederek ağır yaraladı. Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Demiroğlu, yapılan tüm müdahahalere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Abacı bir yakınının evinde 2 saat sonra yakalandı. Abacı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Beycuma M Tipi Cezaevi’ne konuldu.



Cumhuriyet Savcısı, Kader Demiroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili iddianameyi tamamladı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede; Kader Demiroğlu’nun olaydan 7 ay önce tanıştığı Metin Abacı ile karşılıklı olarak telefonlaştıkları ve görüşmeye başladıkları ifade edildi. Abacı’nın, bu görüşme ardından küçük kıza kırtasiye ve kıyafetler alarak, okul harçlığı vererek ihtiyaçlarını karşılamaya başladığı belirtildi. Küçük kız ise aldığı kıyafetleri, ailesinin şüphelenmemesi için okul çıkışında bir mağazada çalışarak aldığı yalanını söyledi.

'İLİŞKİYE GİRMEDEN 3-4 KEZ BİRLİKTE OLDULAR'

Abacı ile Kader Demiroğlu’nun bir evde cinsel ilişkiye girmeden 3-4 kez seviştikleri belirtilen iddianamede; bir müddet sonra şüphelinin, öldürdüğü kızın maddi isteklerine dair taleplerinin karşılayamaz duruma geldiği ve bu nedenle bunalıma girdiği, küçük kızı öldürmek için bir plan yaptığının anlaşıldığı ifade edildi. İddianamede, şu görüşlere yer verildi:

"Olay sabahı şüphelinin kullanmış olduğu cep telefonundan maktülün cep telefonuna ’Ne olur beni yıkma’, ’Kader, bana yanlış yapma’, ’Kader, öl de öleyim’, ’Kader, beni öldürme’ yazılı mesajlar gönderdiği, şüphelinin olaydan kısa bir süre önce av tüfeği satın alarak spriralle bu tüfeğin namlu ve dipçik kısmını kısalttığı ve taşınmasını elverişli ve kolay hale getirdiği, olay günü maktülün kendisinden istediği elbiseyi alarak maktül ile buluşmak için okuluna gittiği, adli tıp raporuna göre 15 yaşını bitirmeyen yaşı küçük maktülü öldürmeyi tasarladığı ve buna da gerçekleştirdiği anlaşılmıştır."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Öte yandan, adli tıp raporlarına göre Kader Demiroğlu’nun kızlık zarının bozulmadığı belirlendi. Cinayeti işlediğini itiraf eden tutuklu sanık Metin Abacı’nın, ’Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan da 8 yıl hapis istemiyle önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.