Tekirdağ’da, Kapaklı- Saray yolunda meydana gelen kazada, 4 kişi hayatınıkaybederken, 4 kişi de yaralandı. Ölüm virajı olarak da bilinen Palamutdere mevkiinde daha önce de çok sayıda ölümlü kaza meydana gelmişti.
İddiaya göre, Kapaklı - Saray istikametinde seyir halinde olan Nacittin Gürbüz yönetimindeki Kapaklı Belediyesi’ne ait 34 LA 5426 plakalı çöp aracı, karşı yönden gelen Kadir Tuncel yönetimindeki 34 TG 9627 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Bir anda çöp kamyonun altında kalan ve metrelerce sürüklenen otomobil bir kağıt gibi ortadan ikiye bölündü. Kazada otomobilde bulunan ve kimlikleri öğrenilemeyen biri çocuk toplam 4 kişi hayatını kaybetti.
Sağlık ekipleri yaralıları hastaneye yetiştirmek için adeta zamanla yarışırken, polis ve jandarma ekipleri de kaza mahallinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Saray Kaymakamı Alp Arslan ve Cumhuriyet Savcısı Neslihan Okudur da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazada hayatını kaybedenlerin naaşları, önce Saray Devlet Hastanesi Morgu’na, ardından da İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Korkunç kazada yaralanan çöp aracı sürücüsü Nacittin Gürbüz ve yanındaki Şerafettin Özünlü ile otomobilde bulunan sürücü Kadir Tuncel ile ismi öğrenilemeyen 15 yaşlarındaki kız çocuğu ağır yaralandı. Yaralılardan otomobil sürücüsü Kadir Tuncel Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne, çöp kamyonu sürücüsü Nacittin Gürbüz ve ismi öğrenilemeyen 15 yaşlarındaki kız çocuğu Özel İrmet Hastanesi’ne, çöp kamyonunda bulunan Şerafettin Özünlü de Özel Optimed Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.
(İHA)