Bitez beldesi Göktepe Caddesinde bulunan bir otele 2 hafta önce tatil için gelen İsveçli turist Stis Holger Akerlind (80) sabah saatlerinde Bitez Yalı plajında serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. İddiaya göre Akerlind denizde yüzen kişilerle bir süre su şakası yaptı. Kalp krizi geçirdiği söylenen yaşlı adam denizin üstünde bir süre hareketsiz kaldı. Tatile gelen ve bitez plajında denize giren turist cankurtaranın fark etmesiyle talihsiz adam kıyıya çıkarıldı. Kıyıda cankurtaran ve çevredeki vatandaşlar tarafından ilk müdahalesi yapılan Akerlind’in 112 acil servisin gelmesi ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi. Boğulan turisttin eşi Caroline Ida Akerlind (68) ise eşinin öldüğünü öğrenince fenalaştı. Otele götürülen turist ise sakinleştirilmeye çalışıldı. Polis ve sahil güvenliğin olay yerine gelmesi ile birlikte çevrede araştırma yapıldı. Vatandaşlar boğularak ölen turistin her gün aynı plajda yüzdüğünü belirterek “ilerde birileri ile şakalaşıyorlardı birden ne oldu ise denizin üstünden sırt üstü durmaya başladı. Çevrede bulunan arkadaşlar kıyıya çıkardı. Daha sonra bir turist adamı kurtarmak için çok çaba sarf etti ama adam öldü”dedi.

Daha sonra cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından cenaze aracı ile Bodrum Devlet Hastanesi morguna götürülen Akerlind, işlemlerin ardından İzmir Adli Tıp kurumuna sevk edileceği öğrenildi.

TURİSTLER ÖLÜMÜNE ALDIRIŞ ETMEDİ

Boğularak ölen turiste çevredek bulunan yabancı turistler ise boğulan adama aldırış etmemeleri dikkat çekti. Akerlind’in cansız bedeninin etrafında hiçbir şey olmamış gibi tatil yapan yabancı turistler ise gözlerden kaçmadı. Ölen turisttin cesetine aldırış etmeden birasını yudumlayan ve denize giren yabancı turistler çevrede bulunan vatandaşlar tarafından ise kınandı.