Bir arkadaşını ziyaret için Datça’ya gelen Zeynep Özal, kendisi ve babası Turgut Özal hakkında merak edilenleri anlattı. Babasının başbakan olmasının ardından basının aileleri hakkında sürekli bir şeyler yazmaya başladığını anımsatan Özal, “Bunların bazıları doğru, bazıları yanlıştı. Mesela benim davulcu Asım Ekren’le olan ilişkim hakkında demedikleri kalmadı. Hatta ‘kızını serbest bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya kaçar’ bile dediler. Hiç kimse ona aşık olup mutlu bir evlilik yapabileceğime inanmadı. Tüm bunlara rağmen ben direndim ve evlendik. Şimdi bu evlilikten 26 yaşında oğlum var ve onun geleceğiyle ilgileniyorum. Tüm amacım bu” diye konuştu.

“ÖLÜMÜNÜN NORMAL OLDUĞUNA HİÇ BİR ZAMAN İNANMADIM”

“Ben babamın ölümüyle ilgili olarak onun ölümünü normal bir ölüm olduğuna hiçbir zaman inanmadım” diyen Zeynep Özal, şunları söyledi:

“Çünkü normal ölen bir insanın ağzından köpük gelmez. Biz ailecek zehirlenerek öldürüldüğüne inanıyoruz. Yapılan tıbbi incelemeler ölüm sebebinin açıklandığı gibi kalp krizi olmadığı yönünde ama bu saklandı. ‘Kalp krizi geçirdi’ dendiğinde babam GATA’ya götürülmesi gerekirken yolda aniden Hacettepe Hastanesi'ne götürülüyor. Niye böyle bir şey yapıldığı hala muamma. Ayrıca babamın Hacettepe’ye götürüleceği, bu hastaneye haber dahi verilmemiş. Babam Hacettepe Hastanesi’ne vardığında hastane yetkililerine babamın hastaneye denetime geldiği söylenmiş. Onlar bu yönde hazırlık yapmaya çalışmışlar.”

“BABAM KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇOK YAKLAŞMIŞTI”

Babasının halen Türkiye gündeminde olan Kürt sorununu çözmeye çok yaklaştığını savunan Özel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Babam çok yenilikler yaptı. Bunların en önemlilerinden birisi de Kürt sorununun çözüme yaklaşmasıydı. Babam bu sorunu çözmek üzereydi ama bunun çözülmesini istemeyenler vardı. Öldürülme sebeplerinden biri de bu olabilir diye düşünüyorum. Babam 5 yıl daha yaşasaydı bu ülkede çok şeyler değişecekti. Bunu istemeyenler bu ölümü hazırlamış olabilirler. Ancak en büyük şüphem derin devlet. Bunu yapanlar devlet içinde örgütlenmiş derin devlet diye düşünüyorum. Şimdi yeniden bu ölümün sebebini araştırmak için babamın mezarını açmak istiyorlar ama biz ailecek babamın mezarının açılmasını istemiyoruz.”