Olay, sabah saatlerinde 19 Mayıs Mahallesi Simge Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Nevşehir’de yaşayan İ.B. (55), minimal depresyon hastalığı sebebiyle tedavi görmek için kocası M.B. (63) ile birlikte bir hafta önce Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan oğullarının yanına geldi.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören İ.B. ve eşi M.B. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çift arasında yaşanan şiddetli tartışmanın ardından İ.B., kocasını ekmek bıçağıyla kalbinden 4 kez bıçakladı. Öfkeli kadın daha sonra kocasının cinsel organını kesip, vücudunun bazı yerlerini bıçakla çizdi. Cinayetin ardından kocasını yıkayarak kan izlerini yok eden ve temiz kıyafetlerini giydiren İ.B. oğlunu arayıp, “Babanı öldürdüm gel” dedi.


Eve dönen İ.B.’nin oğlu polise haber verince kadın gözaltına alındı. Hata bakıcılığından emekli olduğu öğrenilen M.B.’nin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Gözaltına alınan İ.B. ise emniyete götürüldü. İ.B.’nin ilk ifadesinde, “Emir geldi, bıçakladım” dediği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.