Soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Sağanak yağışlar birkaç gün daha sürecek. Uzmanlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıyor.

Yarın Kuvvetli Yağış Var

Yağışlı hava etkisini cuma ve hafta sonu da sürdürecek.

TRT Haber Meteoroloji Uzmanı Halit Sivuk, hava durumuyla ilgili olarak, “İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğu çevrelerinde, Sivas'ta, Kayseri'de, Yozgat'ta, Niğde'de kuvvetli yağışları görebiliriz. Yine Orta Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağışlar var. Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağışları görmek mümkün olacak. Bu yağış alanlarında sel su baskını riski var. Hem yerel yetkilileri hem izleyicilerimizi dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.

Yağışlı hava hafta sonunda Doğu’ya çekiliyor. Hafta sonunda doğunun tüm şehirlerinde yağışı görmek mümkün olacak.

Rüzgar Fırtınaya Yol Açabilir

Öte yandan kuvvetli rüzgar, Batı’da cuma günü de etkisini sürdürmeye devam edecek.
TRT Haber Meteoroloji Uzmanı Sivuk, "Marmara ve Ege bölgesinde kuvvetli kuzeyli rüzgarlar, dönem dönem poyraz, dönem dönem karayel etkili olarak esecek. Ege ve Marmara denizinde dönem dönem fırtına görmek mümkün" şeklinde konuştu.

Hafta Başında Batı’da Güneş Parlayacak

Hafta başında Batı’da güneş bir iki gün de olsa parlayacak. Yağışların kesilmesiyle birlikte, mevsim normalleri altına inen sıcaklık 1-2 derece artacak.

TRT Haber Meteoroloji Uzmanı Halit Sivuk, “Yeni haftaya Batı kesimler, özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu bölgesinin batısı ve Batı Karadeniz yağışsız başlayacak" diye konuştu.