Görev başında şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Hakan Tan (38) için Kaptan Mehmet Paşa Camisi'nde tören düzenlendi.

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanolu Şehit Uzman Çavuş Hakan Tan'ın cenaze namazını kıldırdı. Göğsünde babasının fotoğrafları ile dua eden Hakan Buğra (10) dedesi Cuma Tan ile birlikte son kez Türk bayrağına sarılı tabuta yaklaştı. Şehit babası Cuma Tan, torunu Hakan Buğra ile birlikte Türk bayrağına sarılı tabutu son kez öperek, "Merak etme oğlum, emanetin emin ellerde. Ona gözümüz gibi bakacağız. Gözün Arkada kalmasın. Allah'a emanet ol. Mekanın cennet olsun " diyerek gözyaşlarını tutamadı.

2 çocuk babası olan Şehit Jandarma Uzman çavuş Hakan Tan'ın eşi Sıdıka Tan ise bayan rütbeli subayların kolunda güçlükle ayakta kalmaya çalıştı. Eşinin tabutunun yanından ayrılmayan Sıdıka Tan, top arabasında giden eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarken gözyaşlarını tutamadı. Bir süre askeri top arabasında askeri törenle Şehit Pamir Caddesinde götürülen şehidin naaşı, daha sonra ambulansa konulduktan sonra İskenderun Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesine çok sayıda vatandaş da Türk bayrakları ile katıldı.

Törene AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, askeri ve mülki erkanın yanı sıra protokol üyeleri ve şehit yakınları katıldı.