Bingöl'de 23 ve 24 Kasım günlerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın görüntüleri basın mensuplarına dağıtıldı.

Doğanlı köyü kırsalında gerçekleşen operasyonda 3’ü kadın 7 terörist ölü, 1 erkek terörist ise yaralı olarak etkisiz hale getirilmişti.

Ölü olarak ele geçirilen 'Mazlum' kod isimli teröristin bölücü terör örgütünün sözde Akdağ bölge sorumlusu, 'Şevin' kod isimli kadın teröristin ise sözde kadın grubu sorumlusu olduğu tespit edilmişti.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada ''Etkisiz hale getirilen teröristlerin son 10 yıl içerisinde faaliyet gösterdikleri bölgede, 21 çatışma, saldırı ve sabotaj olayı gerçekleştirdikleri değerlendiriliyor. Bu olaylarda 7 asker, 3 geçici köy korucusu, 5 özel güvenlik görevlisi, 3 sivil vatandaş şehit olmuş, 17 asker, 15 geçici köy korucusu, 7 özel güvenlik görevlisi, 14 sivil vatandaş yaralanmış, 8 sivil vatandaş kaçırılmıştır. Ayrıca, bu teröristler yol ve arazide 8, demiryolunda ise 7 kez patlayıcı madde kullanma olayını gerçekleştirmişlerdir.'' ifadeleri yer aldı.