Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Hakkari bölgesinde, polis gece saat 01.00 sıralarında BDP ilçe binası ile bazı mahallelerdeki evlere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, BDP üyesi oldukları belirtilen 9 kişi gözaltına alınırken, ilçe binası ve evlerde yapılan aramalarda çeşitli dokümanlara el konuldu. Yapılan gözaltıların gerekçeleri ile ilgili henüz yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.

BDP'li Hakkari Milletvekili Adil Kurt, gözaltılarla ilgili olarak Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanvekili Tacettin Safalı, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ile görüştü. Milletvekili Kurt, yapılan gözaltılarla ilgili ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

BDP'Lİ KURT: AMAÇ GÖZDAĞI VERMEK

Adil Kurt, gözaltılarının yapılan açlık grevlerinden kaynaklandığını ileri sürererek, "Gençlerin açlık grevine destek vermeleri, sivil toplum örgütü ve demokratik kitle örgütlerinin ilgi göstermesi sistemi zorlamıştır. Bu nedenle AKP hükümeti ve polisleri halkımıza, kurumlarımıza gözdağı vermiştir. Bu hukuksuzluğun ve tehdit içeren baskının peşini bırakmayacağız" dedi.