ABD'li otomobil üreticisi Ford, Hindistan ve Güney Afrika'daki yaklaşık 140 bin aracını geri çağırdı.

Şirketin Hindistan'daki kolu, araçları yangına veya başka problemlere yol açması ihtimali bulunan, 2008 yılından kalma bir üretim hatası nedeniyle geri çağırıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu araçlara ek olarak Güney Afrika'ya ihraç edilen 10 bin aracın da zorunlu olarak geri çağrılacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu üretim hataları nedeniyle şimdiye kadar yaralanmayla sonuçlanan bir olay meydana gelmediği kaydedildi.

Şirketin geri çağırdığı araçlar arasında bulunan, Ocak 2008 ile Aralık 2010 tarihleri arasında ürettiği, Hindistan'da satılan 111 bin Ford Figo ve Classic modellerini arka kirişlerindeki hatalı yapım nedeniyle incelemeye alacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kusurun, aracın fren performansını riske atacağı ve aracı çalıştırılamaz hale getirebileceği belirtildi.

Geri çağrılan araçlardan, Eylül 2010 ve Şubat 2011 tarihleri arasında üretilen 17 bin 655 adet Figo ve Classic'te yer alan bir hortumunun da önlem olarak değiştirileceği kaydedilen açıklamada, değiştirilmemesi durumunda hortumdan sızacak benzinin zarar verici koku, dumana ve bazı olağanüstü durumlarda ise yangına yol açabileceği bildirildi.