‘Bateri çalan gerçek pire' , ‘kurşun kalem ucunda İstanbul silueti' , ‘saç telinde ip cambazı' , ‘iğne deliğinde semazen' ve daha birbirinden ilginç 30 eser ziyaretçilerle buluştu. Eserlerin toplamı yaklaşık 3 santimetrekarelik bir alanı kapsıyor.

Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışını Belediye Başkaın Kenan Şahin ve Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş yaptı. Necati Korkmaz'ın, büyük emek ve büyük beceri gerektiren bir iş yaptığını söyleyen Başkan Kenan Şahin, “Bu salon, birçok etkinliğe ve esere ev sahipliği yaptı ama ilk kez yüksek meziyetler gerektiren böyle bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu heykelleri yapmak gerçekten çok zor ve büyük bir emek istiyor. Tüm Pendiklileri dünyanın en küçük heykellerini görmeye davet ediyorum. Böyle sergiler inşallah milletimizin sanata olan ilgisini daha da çok arttırır.” dedi.

Heykellerin, dünyanın elle yapılmış en küçük sanat ürünleri olduğunu söyleyen Necati Korkmaz ise, “Her birini 6 aylık emek sonucunda ortaya çıkarıyorum. Özel olarak hazırlanmış çalışma odasında nefesim ve dökülen saçlarımdan korumak için maske ve bone kullanıyorum. Şimdiye kadar bunları sergilemeye kıyamadım. İlk defa böyle bir sergi açıyorum. ” diye konuştu.

Sergi, 23 Kasım Cuma gününe kadar ücretsiz gezebilecek.