Sınavlarda başarısız olup eğitimlerinin bir yıl uzatılmasını protesto etmek amacıyla Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü önünde oturma eylemi yapan hazırlık sınıfında okuyan 31 öğrenci, dün akşam polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen öğrencilerin tamamı ifadeleri alındıktan sonra gece saat 02.30 sıralarında nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.
Serbest kalan öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte yurtların önünden rektörlük binasına kadar yürüyüş yaptı. Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ile görüşmek istediklerini belirten yaklaşık 50 kadar öğrenciye önlerinde set oluşturan özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Zaman zaman öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Ana giriş kapısından Rektörlük binasına giremeyen öğrenciler, koşarak yan taraftaki giriş kapısına yöneldi. Özel güvenlik görevlileri öğrencilerden önce davranarak bu kapının önünü kesti.

DIŞARIDA BASIN AÇIKLAMASI

Rektörlük binasının içine giremeyen öğrenciler dışarıda basın açıklaması yaptı. Hazırlık sınıfı öğrencileri adına konuşan Mete Bahtiyar Karataş şunları söyledi:

"Anadolu Üniversitesi’nde dün gece bir demokrasi şovu yaşandı. Her yerde demokratlığından çokça bahseden Davut Aydın’ın emri ile hazırlık öğrencilerine önce özel güvenlik saldırdı, ardından da okula polis girerek 31 öğrenciyi gözaltına aldı. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin, mağduriyetlerinin giderilmemesinden dolayı yaptığı ve tamamen hak arama ekseni içerisinde gerçekleşen eylemlerine bu tarz saldırı, demokratik üniversite mantığının yanından bile geçmeyen net bir tablodur. Öğrencilerin tepkileri okullarındaki yüzde 90 başarısızlığa ve bu başarısızlık karşısında net bir çözüm koymayan Anadolu Üniversitesi yöneticileridir. Biz baskılar karşısında pes etmeyeceğiz."

Yapılan basın açıklamasının ardından üniversite öğrencileri çeşitli sloganlar attı, daha sonra olaysız dağıldı.