Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'nca düzenlenen 43. Dönem Temel Özel Harekat Kursu Mezuniyet Töreni, Polis Akademisi stadyumunda yapıldı.

Bakan Şahin, törendeki konuşmasında, Hükümet olarak Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün daha da büyüdüğünü ve güçlendiğini, bölgesinde hatırı sayılır güç haline geldiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
''Ancak Türkiye'nin son yıllarda her alanda gösterdiği başarıdan rahatsızlık duyan, ülkemizin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen bazı iç ve özellikle dış mihraklar boş durmuyor, bizim bu hızımızı kesmeye gayret ediyor. Kullandıkları taşeron örgütlerle, maşalarla ülkemizdeki huzur ve güven ortamına, istikrarımıza yönelik şiddet ve terör eylemlerini artırmaya çalışıyor. Bu eylemler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Millet ve devlet olarak bütün kararlılığımızla, hep birlikte mücadele ederek bu belaların üstesinden gelmeye kararlıyız ve geleceğiz.''

-''MÜCADELENİN ALANINDA UZMANLAŞMIŞ PERSONELLE YAPILMASI ÖNEMLİ''-

Şahin, bu bilinç ve kararlılıkla hareket eden AK Parti Hükümeti'nin terörle mücadelede bütün imkanları seferber ettiğini, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için her türlü tedbiri aldığını belirtti.
Bu mücadelede bütün güvenlik personelinin olağanüstü gayretler gösterdiğine işaret eden Şahin, onların bu gayret ve çabalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Bakanlık olarak güvenlik birimlerinin terörle mücadelede daha etkin ve başarılı olabilmesi için her türlü imkanı hizmetlerine sunmaya gayret gösterdiklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

''Terörle mücadele özel tecrübe ve teknikler gerektirdiği için o mücadelenin alanında uzmanlaşmış, motivasyonu yüksek personelle yapılması son derece önemlidir. Son yıllarda gerek terör örgütleri gerekse diğer organize suç örgütleri teknolojik gelişmeleri çok yakından takip etmekte ve bunları eylemlerinde çok iyi kullanabilmektedir. Bu örgütlerle mücadelede biz de devlet ve güvenlik güçleri olarak teknolojik gelişmeleri takip etmeye ve profesyonelleşmeye önem veriyoruz.''

Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, terör ve organize suç örgütlerine karşı daha etkin mücadele etmek amacıyla Özel Harekat Birimi kurulduğunu belirten Şahin, son zamanlarda bölücü terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda gerek Emniyet gerekse Jandarma'nın Özel Harekat birimlerinin çok önemli katkıları olduğuna dikkati çekti.

Şahin, bu birimlerin, bugüne kadar başta Doğu ve Güneydoğu bölgeleri olmak üzere Türkiye'nin her yerinde, gerek yerleşim merkezleri gerekse kırsal alanda, bölücü terör örgütlerine yönelik birçok önemli operasyonu başarıyla yerine getirdiğini vurguladı.

-''ORTAK HAREKET KABİLİYETİNİ ARTIRMAYA AĞIRLIK VERİYORUZ''-

Emniyet ve jandarmanın kapasite ve imkanlarıyla, ortak hareket kabiliyetlerini artırmaya yönelik çalışmalara da ağırlık ve önem verdiklerini bildiren Şahin, güvenlik birimlerinin işbirliği ve koordinasyon içinde birlikte hareket etmelerinin, terörle mücadelede daha etkili ve başarılı sonuçlar getirdiğini ifade etti.

Bunun yanında güvenlik personelinin eğitimini de önemsediklerini dile getiren Şahin, her yıl çok sayıda personel için çeşitli alanlarda eğitim programlarının düzenlendiğini söyledi.

Özel Harekat Birimi'ne alınarak eğitilecek personelin seçimine özel önem verildiğini bildiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
''Bu birimde görev yapacak olanlar soğukkanlı, disiplinli, azimli, donanımlı, atıcılıkta üstün başarılı ve verilecek eğitimde başarılı olabileceği anlaşılan meslek mensupları arasından seçilmekte ve eğitime tabi tutulmaktadır. Bu birliklerimiz özel eğitimin yanında yüksek riskli, özel beceri isteyen operasyonları ifa etmek üzere her türlü yüksek teknolojiye sahip özel malzemeler ve silahlarla da donatılmaktadır.

İşte bugün bu vasıflara sahip olarak seçilen 428 kahraman arkadaşımız, Özel Harekat eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Arkadaşlarımızın teşkilatımıza katacağı güç ve dinamizmle terörle mücadelemiz bundan sonra da daha profesyonel ve başarılı olacaktır. Bu kursu başarıyla tamamlayan bütün arkadaşlarımızın üstlenecekleri görevlerini fedakarca, azimli, kararlı ve inançlı şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu arkadaşlarımızın yetişmelerinde emeği geçen bütün teşkilat mensuplarımızı ve eğiticilerimizi içtenlikle tebrik ediyorum.''

Şahin, mezun olan kursiyerlere de ''Bugün özel harekat personeli olarak yeni bir dönemin başlangıcındasınız. Mezuniyetiniz ve Özel Harekat mensubiyetiniz hayırlı olsun. Mücadelenizde yüce Allah yardımcınız olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun'' diye seslendi.

-''AYRI BİR BRANŞ VE UZMANLIĞI ZORUNLU HALE GETİRDİ''-

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, terör ve organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin, bugün devletlerin en büyük sorunları arasında bulunduğunu söyledi.

Özellikle teknolojik gelişmeleri kendi oluşumlarının devamı için fırsata dönüştüren bu örgütlerle mücadelenin ayrı bir branş ve uzmanlığı zorunlu hale getirdiğini vurgulayan Kılıçlar, Özel Harekat Dairesi'nin terör ve organize suç örgütleriyle etkin mücadele amacıyla kurulduğunu belirtti.
Mehmet Kılıçlar, şöyle devam etti:

''Vatandaşlarımıza güven veren, terör örgütlerine ise korku salan özel harekat personelimiz, bugüne kadar bu örgütlere karşı çok sayıda başarılı operasyona imza atarak, kendinden beklenenleri hakkıyla yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir. Son dönemde şiddeti artan, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında yaşama hakkını hiçe sayıp acımasız şekilde saldıran terör örgütlerine karşı etkin mücadele eden Özel Harekat polisimiz, bugün daha da önemli hale gelmiştir.''

Terör ve organize suçlarla mücadele edecek personelin özel eğitimli, kararlı, mücadeleci, azimli ve fedakar olması gerektiğini işaret eden Kılıçlar, devletin, bu fiziksel, taktiksel becerileri kazandırmak amacıyla gerekli donamını sağlamak için tüm imkanlarını seferber ettiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Şahin, 43. dönem grup birincileri ile Kırgızistan uyruklu kursiyerlere sertifika ve ödüllerini verdi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun da katıldığı törenlerde, Özel Harekatçılar atış, helikopter destekli operasyon ve yakın savunma gösterisi yaptı.

Özel Harekat operasyon köpeklerinin de yer aldığı gösterinin ardından sabit hedeflere 400 metre mesafeden keskin nişancı atışları gerçekleştirildi.
Mezunların hep birlikte Polis Marşı'nı söylediği program, tören geçişiyle sona erdi.