Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine 300 metre mesafedeki Tel Abyad Sınır Kapısı'nda muhalifler ile Suriye askerleri arasında süren şiddetli çatışmada 8 terör örgütü Pkk mensubunun öldürüldüğü öğrenildi.

Esed güçlerinin elinde tuttuğu Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmeye çalışan Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında süren çatışmayı fırsat bilerek, sınır kapısına terör örgütü Pkk bayrağı asarak sınırdaki Türk askerlerine ateş açmaya hazırlanan 8 silahlı Pkk üyesi, Özgür Suriye Ordusu askerleri tarafından öldürüldü.

Dün akşam saat 19.30 sularında meydana gelen olayda Özgür Suriye Ordusu askerlerince öldürülen Pkk'lı teröristlerin cesetleri daha sonra olay yerinde bulunan bir başka terörist grubu tarafından kamyonet kasasına konularak Kobani'ye götürüldü.

AKÇAKALE SINIRINDA ÇATIŞMA

Suriye'nin Tellebyat Gümrük Kapısında Esad askerleri ile çatışmaya giren ve yaralanan özgür Suriye ordusu askerleri Türkiye'ye sığındı.

Akçakale sınırından giriş yapan 3 yaralı Özgür Suriye Ordusu askerlerinin ilk müdahaleleri Akçakaleli vatandaşlar tarafından yapıldı. Bir kulübede dinlenmeye çalışan Özgür Suriye Ordusu askerleri çatışma anını gazetecilere anlattı.

Özgür Suriye askerleri; "2 gündür Tellebyat Gümrük Kapısını ele geçirmek için Esad askerleri ile çatışmaya girdik. Bu çatışmada 30'a yakın Esad askerini öldürdük. Şuan Tellebyat Gümrük kapısını tamamen ele geçirerek bayrağımızı diktik. Şuan gergin bekleyişimiz hala sürüyor. Esad'a bağla askerlerin gelmesini bekliyoruz. Buradan tüm özgür Suriye halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Birazdan tekrar arkadaşlarımızın yanına giderek çatışmamızı sürdüreceğiz" diye konuştular.

Sabah saatlerinde gümrük binası ve ilçe merkezinde başlayan çatışmalarda yaralanan çok sayıda Suriyeli, Akçakale' deki hastanelere sivil vatandaşların ise çadır kentlere götürüldü öğrenildi. Sınırı geçen Suriyeliler ise çatışmaların şiddetli şekilde sürdüğünü ve onlarca ölü ve yaralının bulunduğunu söyledi.

ESED'İN KIZ KARDEŞİ DE REJİMDEN AYRILDI

Dubai merkezli El Arabiya televizyon kanalı, Beşşar Esed'in kız kardeşi Büşra Esed'in Suriye rejiminden ayrıldığını duyurdu.

El-Arabiya'da yayımlanan habere göre, çocuklarının eğitimi için Dubai'ye gittiği belirtilen Büşra Esed'in Suriye rejiminden ayrıldığı belirtildi.

Hafız Esed'in tek kızı olan Büşra Esed (52), muhaliflerin 18 Temmuz'da Şam'daki güvenlik binasına yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybeden Genelkurmay Başkan Yardımcısı Asıf Şevket'in de eşiydi.