Bursa’da tecavüz edildiği iddia edilen ördeği almak için gelen hayvan hakları savunucuları Prof. Dr. Orhan Kural ve ’Panter Emel’ lakaplı Emel Yıldız, ördeğin sahiplerini ikna edemedi. Yıldız, kendilerine kümeste olduğu söylenen ördeğin kesilmiş olabileceğini söyledi.
Olayın ardından ördeğin sahibi Salih Akdemir, "Bu ördekten artık fayda gelmez. Kesip hayvanlara vermekten başka çarem yok" açıklaması üzerine harekete geçen Prof. Kural ve ’Panter Emel’ dün akşam Bursa’ya geldi. Döndü ve Salih Akdemir çiftinin tecavüzle suçlanan damatları A.Ç. ile yaşadıkları eve gazetecilerle birlikte giden Kural ve Yıldız, tepki ile karşılaştı. Eve girip, konuşmak için aileyi ikna eden Kural ve Yıldız, ördeği almaya çalıştılar ancak başaralı olamadılar.
KÜMESTE DEDİLER AMA…
Prof. Dr. Kural, olayı öğrendikten sonra Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne arayarak, ördeğin sağlığı hakkında bilgi aldıklarını ve sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenince hemen Bursa’ya geldiklerini ifade etti. Kural, "Bizim tek bir amacımız vardı. Bu hayvanı onların elinden alıp, en azından bundan sonraki yaşamında mutlu olmasını sağlamak. Elimizden geleni yaptık. Ördeğin kesilip kesilmediğini de anlayamadık. Bize kümeste dediler. Ancak hayvanı göstermediler. Kendi aralarında konuştular. Bir ara ümitlendik ve ’hayvanı bize verecekler’ diye düşündük. Buraya kadar geldik ancak hayvanı vermelerini kabul ettiremedik" dedi.
PANTER EMEL: EVİMDE BESLEYECEKTİM
Emel Yıldız ise bu olayı sert bir dille eleştirirek, "Ördeği ameliyat eden doçentle görüştüm. Bağırsağından ameliyat edilmiş, dikişleri var ve yemeye başlamış. Ameliyatın ardından bir rapor hazırlanmış. Başına gelen olayın anlatıldığı rapor, karakola teslim edilmiş. Tecavüz edilmiş. Ben de hayvanı alarak, ölene kadar evimde yaşasın istedim. Ne yaptıysak, ne kadar yalvardıysak olmadı. Aile tecavüz olayına tepkili değil, basında çıktıkları için tepkililer. Zaten bu olaya tepkili olsalar, bunu gerçekleştiren insanla hesaplaşırlar. Bu olayı gerçekleştiren kişi evde yoktu. İyi ki görüşmedim. Benim anladığım, bu hayvan kesilmiş" diye konuştu.
YONCA EVCİMİK'E KIZDILAR!
Kural ve Yıldız ayrıca olaya sessiz kaldıkları gerekçesiyle hayvan hakları savunucusu olarak tanınan sanatçıları şarkıcı Yonca Evcimik’in adını da vererek eleştirdiler. Açıklamada, "Haberleri var mı acaba? Biz buradayız. Her gün televizyonlarda konuşuyorlar. Gündeme gelmek için sürekli bir hayvan haklarıdır gidiyor. Yonca Evcimik devamlı konuşuyor. Neredeler? Hiçbir zaman onları yanımızda görmedik ama konuşmaya gelince hepsi devamlı konuşuyor. Bu bizi çok üzüyor."