Patlamanın izlerinin en ağır olarak görüldüğü bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından, yetkilileri beklemeden vatandaşlar kendi imkanları ile evlerini onarmaya çalışıyor.
Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki patlamanın hemen karşısında bulunan mahalledeki vatandaşlar, hasar tespitinin yeterli yapılmamasına da tepki gösterdi. Hasar tespiti için gelen kişilerin yeterli ölçüm yapmadığını iddia eden vatandaşlar, çalışmaların sağlıklı yapılmamasından şikayet etti.
İşçi emeklisi Ahmet Özdemir, kaldığı evi, oğulları ile düzenlemeye çalışıyor. Ahmet Özdemir’in oğlu Mustafa Özdemir, patlamanın ardından evlerinin büyük zarar gördüğünü, kapıların menteşelerinden çıktığını, tavanın ise açıldığını söyledi. Hasar tespiti için gelenlerin bazı kapı ve pencerelerin olaydan önce kırıldığını savunarak tutanağında eksik bilgilere yer verdiğini ileri süren Özdemir, çalışmaların daha sağlıklı yapılmasını istedi.

Patlamanın yaşandığı yerin hemen karşısında bulunan ve kirada oturdukları evin kullanılmaz hale gelmesine rağmen aynı evde kalmaya devam edeceklerini söyleyen Zahide Gezici ise, dört çocuğu ile patlamanın olduğu günden bu yana akrabalarının yanında kaldıklarını, temizlik yaptıktan sonra hasarlı evde kalmaya devam edeceklerini ifade etti.
Patlama günü çocuklarına banyo yaptırdığını ve bir çocuğu ile eşi İslam Gezici’nin yaralandığını anlatan Zahide Gezici, devletten destek beklediklerini söyledi.
Patlamanın olduğu bölgede bulunan evlerin çatılarının tamamının dağıldığı, bazı çatıların üzerine ise büyük cisimlerin düşmesi ile zarar gördüğü bildirildi.