Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Oto Tamirciler Sitesi'nde 4 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın meydana geldiği iş yerinin kaçak olduğunu bildirdi.
Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile birlikte patlamanın meydana geldiği 75. Yıl Mahallesi'ndeki Oto Tamirciler Sitesi'ndeki iş yerinde incelemelerde bulundu.
Can, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, ekiplerin patlamayla ilgili araştırmalarının devam ettiğini belirterek, ''Kaçak olduğunu biliyoruz. Belediyemizin bundan 38 gün önce yaptığı araştırmada, burası kapalı görülüyormuş. Buna 'merdiven altı' diyebiliriz. Başımız sağ olsun, üzücü bir olay'' dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise hem emniyet hem belediye ekiplerinin incelemelerini tamamlamasının ardından daha sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşacaklarını kaydetti.
Bu arada ölen işçiler Ahmet Uysal, İsmail Çınar, Umut Küçükarabacı ve Melik Duran'ın cenazeleri, savcının olay yerindeki incelemesini tamamlamasının ardından otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.
Öte yandan, patlama esnasında iş yeri önünde zincire bağlı halde bulunan ve tüyleri kısmen yanan bir köpek, itfaiye görevlileri tarafından kurtarıldı. Hayvan, daha sonra Odunpazarı Belediyesi'ne ait bir araçla Hayvan Sağlık Merkezi'ne götürüldü.
Olay yerinin yakında iş yeri bulunan Zafer Yıldırım da, iki patlamanın yaşandığını, bunlardan ikincisinin daha şiddetli olduğunu anlattı.
Söz konusu iş yerinde genelde üniversite öğrencilerinin çalıştığını iddia eden Yıldırım, ''Yandaki komşusu, yaptığı işin tehlikeli olduğunu yönetime şikayet ettiğini söylemişti. (Bunlar patlayıcı yapıyor, önlem alın) diye. Tedbir alınsaydı, sıkı denetim yapılsaydı, bu olay olmazdı. Burada dükkan açmak kolay. Halen buraların tapusu olmadığından dolayı açma ruhsatı istenmiyor. Gitsen de iskan alamıyorsun, herkes kaçak gözüküyor. Ölen 4 gencimize üzüldük'' diye konuştu.