Patlama, Hakkari merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul Köyü yakınlarında bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda düzeneği ile patlatıldı, 4 asker şehit oldu 5 asker de yaralandı.

Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan çok sayıda helikopterin gittiği bölgeden silah seslerinin geldiği belirtildi.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI BÖLGE HELİKOPTERLERLE BOMBALANDI

Karayolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bölgede kobra tipi helikopterlerin belirlenen hedefleri ateş altına alması üzerine dağlardan ve tepelerde dumanların yükseldiği görüldü. Çok sayıda zırhlı araçla bölgeye takviye birlikler gönderilirken, çatışmaların yer yer sürdüğü ve bölgeye ambulansların gittiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği, Çukurca karayolundaki 4 askerin şehit olduğu ve 5 askerin yaralandığı patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "15.09.2012 saat 14.00 sıralarında Hakkari-Çukurca karalyolunda askeri birliğin geçişi sırasında mayan taraması yapan askerlerimize, menfeze yerleştirilen uzaktan kumandalı ’EYP’ türü mayınlı saldırı yapılmıştır. Bunu neticesinde 4 askerimiz şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştır. Bölgede terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir. Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve aziz milletimize sabır niyaz ederiz."