Özel bir televizyon kanalında soruları cevaplayan Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun İsrail Başbakanı Netanyahu'nun temsilcisi ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Bakan Davutoğlu, "Bu bir diyalog görüşmesi değil, değişik mesajların aracılarla iletilmesi diyalog anlamına gelmez. Bu konuları görüşme arzusunu ifade ettiler. Şartlarımız iletildi, Türkiye'nin pazarlık yapması söz konusu değil. Her gün işleyen bir kanal yok " dedi.

Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO'dan istenen Patriot sistemleri ile ilgili konuşan Davutoğlu, güvenlik riski ortadan kalktığında bu sistemlerin geldikleri gibi ülkelerine döneceğini belirtti.

Davutoğlu, NATO'dan erken uyarı uçakları AWACS'ların da isteneceği yönündeki soruları cevaplandırdı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bunlar entegre bir sistemin parçaları. Güvenlik riski kalktığında geldikleri gibi ülkelerine dönerler. Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'dan gelecek. Kendilerine gösterdiği işbirliğinden ötürü teşekkür ettik."

Irak'ta Maliki hükümeti ile ülkenin kuzeyindeki bölgesel yönetim arasında yaşanan gerilime de değinen Davutoğlu, Türkiye'nin endişesini dile getirdi.

Davutoğlu, bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile Türkiye'nin sürekli temas halinde olduğunu ancak Barzani'nin son gelişmelerle ilgili özel bir talebinin olmadığını belirtti.