Saadet Partisi, toplu taşıma araçlarındaki taciz olaylarına karşı önerdiği ‘kadınlara özel pembe metrobüs’ projesine destek bulmak için geçtiğimiz günlerde imza kampanyası başlatmıştı. Partililer, kampanya kapsamında toplanan 60 bin imzayı Taksim Postanesi’nden Başkan Topbaş’a gönderdi. Grubun, “Pembe metrobüs istiyoruz” yazılı pankartı vatandaşların dikkatini çekerken, bazı turistler de pankartın önünde fotoğraf çektirdi.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, “Toplu taşıma hizmetlerindeki kalitenin artırılması, trafik probleminin yoğun olarak yaşandığı İstanbul için tartışılmaz önemi olan bir konudur. Toplu taşıma sistemi içerisinde metrobüs hattı, hayata geçirildiği günden beri çoğu İstanbullu için önemli bir ulaşım aracı olarak tercih edilmektedir. Metrobüs tercih eden İstanbullu kadın hemşehrilerimizin araçlardaki yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Gidecekleri yere yetişme telaşı içinde mecburen dolu araçlara binmek zorunda olan bayan yolcular, hamile, çocuklu veya yaşlı oldukları halde nefes alımının zor olduğu, itiş kakışların yaşandığı bu araçlarla bazen istemeyerek seyahat etmek durumunda kalıyorlar. Kimi zaman kendini insan zanneden ahlaksızlar tarafından kadınlık zarafet ve onurunu ayaklar altına alan taciz vakalarının yaşanması da bu durumu daha vahim noktalara taşıyor” dedi.

Her 3 araçtan sonra kadınlar için bir pembe metrobüs geçmesi gerektiğini belirten Esmerer, “Bize göre her 3 araçtan sonra bir adet pembe metrobüsün isteyen kadın yolcular için sefere konulması gerekmektedir. İsteyenler normal seferlerdeki araçlarla isteyenler de pembe metrobüslerle seyahat edebilir. Bu uygulama olumsuzlukları en aza indirecek ve hanımlara huzurlu bir yolculuk imkanı sağlayacaktır. Bu bir tercih meselesidir ve kesinlikle zorunlu olmayacaktır” diye konuştu.