Yüzüncü Yıl köyünde beslenen 3 pitbull köpeğinden ikisi tarladan eve dönen çocuğa saldırdı. İddiaya göre, akrabalarının tarlasına giden 13 yaşındaki Adem Alan, tarladan eve dönerken Yusuf ve Serdar isimli iki gencin evde besledikleri üç adet pitbull köpekten ikisinin zinciri açıktı.

Adem Alan, pitbull köpeklerin bulunduğu evin yanından geçerken zincirleri bağlı olmayan köpeklerin saldırısına uğradı. İki köpeğin birlikte saldırdığı Adem Alan, bağırmaya başladı. Bunun üzerine köpeklerin sahipleri gelerek köpekleri uzaklaştırmak istedi. Çocuğun vücudunun sol kol ve kalçasından ısıran köpekler bırakmayınca, köpeğin sahibi döverek köpekleri uzaklaştırdı. Ölümden dönen çocuk daha sonra ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Burada çeşitli testleri yapılan çocuğa gerekli müdahale yapıldı. Çocuğun vücudunda çok sayıda diş izi oluşurken, tedavi süreci devam ediyor. Baba Ömer Alan, yaşanan olayların ardından Jandarmaya konuşla ilgili şikayette bulundu.

Adem Alan başından korku içersinde anlatarak:

“Ben amcamların tarlasına çalışmaya gittim. Eve dönerken Serdar ve Yusuf ismindeki kişilerin evinin yanından geçiyordum. Bahçeye bırakılan üç adet pitbull köpeği vardı. Sahibi de kapının önünde oturmuştu. Köpekler bana baktı bende geri geri giderken köpekler saldırdı. Bir tanesi omzumdan bir tanesi de sol üst kalçamdan ısırdı. O esnada kendimi yere attım, bağırdım. Bağırdıktan sonra zaten millet toplandı. Köpekler beni bırakmadı ama sahibi dört beş tane köpeklere vurunca bıraktılar. Köpeklerin saldırısında çok korktum.”

Baba Ömer Alan ise, yetkililerin bu konuya duyarlılık göstermesini ve bu köpeklerin köylerinden uzaklaştırılmasını isteyerek, “Üç tane köpek var, bir aydır oraya gelmişler. Köyümüzde bir sürü çocuk var. Bugün benim çocuğuma saldırdıysa yarın başkasına saldırır. Çocuğuma üç günden beri hastanede tedavi uygulanıyor. Aşılar ve testler yapıldı. Yetkililerden bu köpeklerin köyümüzden uzaklaştırılmasını istiyorum. Benim çocuğum o günden beri rahat bir uyku uyumadı. Geceleri kabus görüyor ve korkuyor” dedi.