Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen Abdulbasit Ayhanci’nın ailesi İHD Batman Şubesine başvuru yaptı.

Başvuruda yapılan açıklamada, 11.08.2012 tarihinde Batman’dan Hakkari Yüksekova ve Dağlıca’ya akaryakıt götüren Abdulbasit Ayhanci’nin dönüş yolunda aracın önü kesilerek yakıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı söylenildi.

Baba Ali Ayhancı İHD Batman Şubesine müracaat ederek oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını iddia etti. Baba Ayhancı, 2 gündür oğlundan haber alamadığını ve akıbetini merak ettiğini kaydetti.

KAÇIRMA YÖNTEMLERİNİ SAĞLIKLI BULMUYORUZ

İHD Batman Şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHD MYK üyesi Nihat Ekinci, “İHD olarak insanların kaçırılması ve alı konulması konusuna duyarlılık gösteriyoruz. Kim olursa olsun, bu şekildeki yöntemlerle sağlıklı sonuçlara ulaşmanın mümkün olmadığını düşünüyoruz. Kaçırılan Abdulbasit Ayhanci kimin elindeyse talebimiz bir an önce serbest bırakılması yönündedir” ifadesini kullandı.

TANKER YAKILMIŞ HALDE BULUNDU

Batman’ın Raman Mahallesi 1809 Sokakta ikamet eden 4 çocuk babası Abdulbasit Ayhanci Hakkari’nin Yüksekova ve Dağlıca İlçelerine akaryakıt götürürken kendisinden bir daha haber alınmadığı belirtildi. Ayhanci ailesi, çocuklarının kullandığı 72 DY 172 plakalı tankerin kayılmış halde bulduklarını ve çocuklarının hayatından endişe ettiklerini söyledi.

AKAN KAN DURDURULSUN

Çocuğu kaçırılan acılı baba Ali Ayhanci İHD Batman şubesine müracaatından sonra yaptığı konuşmada 2 gündür oğlunun kayıp olduğunu belirterek, “Edindiğimiz bilgilere göre PKK tarafından kaçırıldığı yönünde. Çocuklarının kimin elindeyse bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. Baba Ali Ayhanci, “Yaşanan savaşın son bulmasını, barışın gelmesini istiyoruz. Kürt, Türk, Arap hepimiz Müslümansız. Hepimiz kardeşiz. Ölümlerin sonu yoktur. Birileri bu akan kana dur desin” şeklinde konuştu.