Beytüşşebap'taki çatışmada öldürülen PKK'lının cenazesi geçerken bayrağı indirdiler.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde çıkan çatışmada şehit olan Mehmetçiklerimizin acısına bir de askeri lojmanın balkonundan indirilen Türk bayrağı eklendi.

Çatışmada öldürülen PKK'lının cenazesi askeri araca konuldu.

Araç askeri lojmanların önünden geçirilirken üç asker balkondaki Türk bayrağını indirdi. Bayrak indirilirken bir kişinin "Hah şöyle indir... Diğerini de al... Yürüüüü... " diye seslendiği duyuluyor.

ASKERİ ARACA PKK BAYRAĞI İLE PROVAKASYON GİRİŞİMİ

DÜN DE AYNI PROVAKASYON GİRİŞİMLERİ OLMUŞTU

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine PKK tarafından düzenlenen saldırı sırasında ilçe merkezindeki 3 PKK ’lıya ait ceseti vatandaşlar almak istedi. Güvenlik güçleri cesetlerin alınmasına müsaade etmeyince arbede yaşandı. Kirpi adı verilen araca PKK ’nın silahlı kanadı olan HPG’nin bayrakları asıldı. Beytüşşebap ’ın BDP ’li Belediye Başkanı Yusuf Temel, yaşananları şöyle anlattı: “Sabaha karşı çarşıya inerken 3 gerillanın yaşamını yitirdiğinin haberini aldık. Kitle toplanmıştı. Güvenlik güçleri vardı. Halk cenazeleri almak istiyordu. Güvenlik güçleri buna müsaade etmiyordu. Bizden de herhangi bir olayın olmaması için rica ettiler. Güvenlik güçleriyle halk arasına girdik. Durumları yatıştırmaya çalıştık. Cenazeler askeri araçla alınıp askeri alana götürülürken, kitle askeri araçlar önüne çıkıp sloganlar attı. Cenazelerin olduğu askeri araçlara HPG’nin bayrakları asıldı. Bu bayraklar ilçe çıkışında söküldü ve araçlar askeri alana doğru devam etti.” Temel, jandarma yetkililerine bayrakların sökülmesi durumunda gerilimin büyüyebileceğini söylediğini aktardı. Askerler de gerilimin artmaması için sağduyulu davranarak, askeri araçların ön tarafına asılan yeşil-sarı-kırmızı renklerdeki bayrakları ilçe çıkışına kadar sökmedi