Avrupa'da terör örgütü PKK'nın sözde yardım kuruluşu adı altında faaliyet gösteren ''Heyva Sor a Kurdistan'' 'Kürdistan Kızılayı' Müslümanların dini vecibesi olan kurbanlıklara da el attı.

Emniyet istihbarat birimlerine göre, Kandil'deki sözde yöneticiler, yandaşlarına talimat vererek, "Hakkâri, Şemdinli ve Suriye'deki Kürtleri bahane edip kurban bağışı ve deri toplayın. Paraları bize gönderin." dedikleri öğrenildi.

Avrupa ve Türkiye'de dağıttıkları bildiriler ile kurban bağışı ve para yardımı talep eden terör örgütü PKK'nın sözde yardım derneği, bu amaçla toplanan paraları Kandil'e göndereceği iddia edildi. Dağıtılan bildirilerde, ''Yapacağınız kurban yardımları Hakkari, Şemdinli ve Şırnak Beytüşebap'a gönderilecektir. Kurban yardım bedeli 120 Euro'dur.'' şeklinde ifadeler var.

Van'da yaptırılan TOKİ konutlarının depremzedelere teslimi sırasında terör örgütü PKK'ya yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bin yıllık kardeşliği yıkmaya inat, bir olup birlik olup Van'a sahip çıktık. Dünyanın 35 ülkesinden Van'a el uzatıldı. Biz Vanlı çocuklarımızın sıcak bir yuvaya kavuşmaları için uğraşırken, onlar gelen yardımları bölücü örgüt mensuplarına veriyorlardı. Dünyanın başka bölgelerinde Van için toplanan parayı bölücü örgüte veriyorlardı.'' şeklinde açıklama yapmıştı.

ALMANYA: TERÖRÜN YAN KURULUŞU

Sözde sosyal yardım adı altında faaliyet gösteren ''Heyva Sor a Kurdistan'' hakkında Almanya'da, 'Dernekler Yasası'nı ihlal ettiği ve yasaklı terör örgütü PKK'ya finansman sağladığı' gerekçesiyle birçok kez dava açıldı. 2009 yılında görülen davada, Mahkeme Başkanı George Gothen, "Kürdistan Kızılayı (HSK) adı altında faaliyet gösteren yapı, yasaklı terör örgütü PKK'nın bir yan kuruluşu" tanımını yaptı.

Bu arada, sözde ''Heyva Sor a Kurdistan'', terör örgütü PKK tarafından finansman temini için 'insani yardım kuruluşu' görüntüsü altında 1993'te Almanya'da kurulmuştu.