Fehman Hüseyin bu gerçekleşmezse sivil halka yönelik saldırı tehdidinde bulundu.

İki haftayı aşkındır Şemdinli’de askerle çatışan PKK’nın, BDP Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve BDP’li belediye meclis üyelerine Goman kırsalında canlı kalkan olmaları yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Fehman Hüseyin’in son 3 gündür Sedat Töre ve BDP’lileri, Goman Dağı kırsalında canlı kalkan olarak askerin operasyonlarını engellemeleri aksi halde sivil halka yönelik saldırı düzneleyecekleri yönünde tehdit ettiği öne sürüldü.

Cephe savaşıyla büyük kayıplar veren teröristlerin geri çekilmesini de Bahoz Erdal’ın engellediği ve bunun üzerine PKK yönetimi ile aralarında kriz yaşandığı iddia edildi. Geniş çaplı operasyonların ardından teröristlerinHakkâri ve kırsalında büyük kayıplar verdiği telsiz konuşmalarına da yansıdı.


Terör örgütü militanlarının büyük kayıplar verdiklerini ve geri çekilmeleri gerektiğini belirtmesine rağmen “Bahoz Erdal”ın “Geri çekilmek kesinlikle yok, arkadandestekgeliyor” şeklindeki talimatları telsiz konuşmalarına yansıdı.

Örgüt yönetimindekilerin de PKK’lıların geri çekilmek istemesine rağmen Bahoz’un ısrarla ‘cephe savaşına devam edin’ demesinden rahatsız olduğu ve PKK içerisinde kriz çıktığı öğrenildi.

SİVİL HALKI VURURUZ

Askerlerle yer yer sıcak çatışma halinde olan ve kayıp sayısı 150’yi bulan teröristlerin, sivil halka canlı kalkan olmaları yönünde talimat verdiği telsiz konuşmalarında ortaya çıktı. Çembere alınan ve kıstırılan PKK’lıları kurtarmak isteyen Fehman Hüseyin’in, Şemdinli’nin BDP’li Belediye Başkanı Sedat Töre’ye canlı kalkan olmaları tehdidinde bulunduğu belirtildi. Fehman Hüseyin’in, BDP’liler ve halkın Goman Dağı kırsalında canlı kalkan olmaması durumunda sivil halka yönelik saldırı düzenleyecekleri tehdidi de savurduğu öne sürüldü. Çatışma bölgesinin sivil girişine yasaklanması, havadan ve karadan bölgenin ablukaya alınması nedeniyle Goman Dağı kırsalına sıkışan PKK’lıların çaresiz kaldığı kaydedildi.

Kamplardan yardım istediler

Büyük kayıplar veren çemberdeki teröristlerin, telsizle Irak ve İran’daki kamplardan destek istedikleri de belirtildi. Çatışmanın günlerdir devam etme nedeni olarak örgütün cephe savaşına yönelmesi gösteriliyor. Önceki saldırılarında vur-kaç taktiğiğini kullanan PKK’nın yeni strateji geliştirerek geri çekilmediği kaydediliyor. Teröristlerin mevzi alarak güvenlik güçleri ile çarpışmaya kalkışması nedeniyle de operasyonun uzadığı belirtiliyor. Çevredeki arazi şartlarının olumsuz olması nedeniyle bölgeye kara operasyonu yapılamadığı ve TSK’ya ait Skorsky helikopter ve F-16 savaş uçaklarıyla bölgenin bombalanmaya devam edildiği kaydediliyor.

Kaynak: Bugün