Soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken U.Ç., "Pişman değilim" dedi. U.Ç.’nin terör örgütünün Diyarbakır sorumlusu olduğu öğrenilirken, ele geçirilen patlayıcı miktarı da tam 22 kilograma ulaştı.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün istihbari çalışma doğrultusunda, Diyarbakır’dan kente eylem yapmak için terör örgütü PKK üyesi bir bombacının geleceğini belirleyince harekete geçti. Takip sonucu, Gaziemir İlçesi Evka 7 Mahallesi’nde, terör örgütü PKK’nın Diyarbakır sorumlusu olduğu belirlenen 26 yaşındaki U.Ç. yakalanırken, sırt çantasında ve gizlendiği yerlerde yapılan aramalarda, C-4 tipi 22 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan U.Ç., bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Emniyet binasından çıkarken soğukkanlılığıyla dikkat çeken bombacı U.Ç., "Pişman değilim" dedi. Teröristin poliste susma hakkını kullandığı ve ifade vermediği de öğrenildi.

HEDEF ASKER VE POLİS

Bu arada, U.Ç.’nin hedefinin asker ve polise ait binalar ile lojmanlar olduğu öğrenildi. U.Ç.’nin, Gaziemir İlçesi’ni çok sayıda askeri birliğin bulunması ve polis araçlarının da geçiş güzergahında bulunması nedeniyle hem gizlenmek hem de eylem yapmak için seçtiği kaydedildi.