Karayılan'ın bu uyarısına karşı telsizden “Mümkün değil, direnecek durumumuz yoktur. Çok kayıp verdik. Gücümüz kalmadı” şeklinde cevap geliyor.

“DAHA ŞİDDETLİ SALDIRIN!”

Talimatta özellikle insansız hava araçları (İHA) sebebiyle gizlenmekte büyük sıkıntılar çekildiğini anlatan Karayılan, büyük bir panik içerisinde dağdaki militanları İHA'lara karşı dikkatli olmaları ve daha şiddetli saldırmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

OPERASYONLAR BÖLGE HALKINI FERAHLATTI

PKK'nın bu paniği kırsalda güvenlik güçlerinin son dönemde artırdığı operasyonlara bağlanıyor. Diğer taraftan PKK'nın şehir yapılanması olan ve paralel devlet olarak tasarlanan KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar da hız kesmiyor. Operasyonlar sonrası özellikle şehir eylemlerinin durma noktasına geldiği bildiriliyor. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in “Hayati öneme sahip” dediği operasyonlar sonucu terörist cenazelerine katılımlarda gözle görülür düşüşler yaşanıyor. BDP'nin ve PKK'nın terörist cenazelerindeki katılımları artırmak için uğraştığı ve cenazeye katılmaları için halka baskı uyguladıkları biliniyordu. Katılımların azalmasında bu baskı ve tehditlerin büyük payı olduğu belirtiliyor.