Antalya’nın ve dünyanın en önemli plajlarından biri olan Konyaltı Plajı’nda yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güvenini sağlamak amacıyla yeni tedbirler alınıyor. 24 saat boyunca plaj ve eğlence mekanlarında güveni sağlayan özel güvenlikçiler, hırsız, tacizci ve röntgencilerin korkulu rüyası haline geldi. Özel olarak kurulan ekip gün boyu ellerinde dürbünle gözetleme yapıyor. Şüpheli davranışları olan kişileri yakın takibe alan dürbünlü güvenlikçiler, plaj magandalarına fırsat vermiyor.

Beach Park Güvenlik Koordinatörü Selahattin Yıldırım, yaz mevsiminde Konyaaltı sahiline çok sayıda kötü niyetli kişilerin geldiğini belirterek, “Bu kişilerin plajda güneşlenen kadınları rahatsız etmesiyle ilgili yoğun bir şikayet aldık. Öneri ve tavsiye üzerine plaj gözetlemesi yapan dürbünlü bir ekip kurduk” dedi.

Önemli bir uygulama başlattıklarını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Vatandaşımız plajda güven ve huzur içinde dinlensin, rahatsız olmasınlar diye böyle bir çalışma başlattık. Taciz, hırsızlık ve magandaları önüne geçmek için böyle bir ekip kurduk. Halkımızda çok duyarlı bir şikayeti olduğu zaman hemen bize başvuruyor. Rahatsız edici davranışta olan kişileri uyarıyoruz. Aynı hareketi yapmaya devam ederlerse plaj dışına çıkarıyoruz. En çok bayanlardan taciz şikayeti geliyor. Biz, ekibimizle bu tür olaylar başlamadan önüne geçmeyi hedefliyoruz.”

Plaja gelen Gülgül Oflaz ise, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Buraya güvenli olduğum için geliyorum. Burada huzurluyum. Daha önce böyle bir çalışma görmemiştim. Bu ekip sayesinde güven içinde güneşleniyoruz” dedi.

Taner Gül ise bir erkek olarak bakışların taciz boyutuna geçtiği zaman sıkıntı olduğunu belirterek, “Bir kere bakarsın tamam. Ama kimseyi rahatsız etmemek gerekir. Abartıyorlar. Umarım plajda bu dürbünlü uygulama başarılı olur” diye konuştu.