Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi son günlerde dünya medyasının gündeminde. Daha önce Türkiye'yi dolandıran ilçe olarak haber olan Akçakale, bu kez Suriye'den gelen top mermileri ile sarsıldı.

Dün Cuma namazı hutbesinde Akçakale'deki bir camide imam hutbede son günlerde yaşanan olaylara değindi. Polisin taşlanmasına ilginç bir şekilde tepki verdi.

Akçakale'de Suriyelilere yönelik bir tepki olduğunu dile getiren imam "Ülkenizin kıymetini bilin. Devlet otoritesi olmadığı yerde şimdi insanların malları canları talan ediliyor. Size düşen Müslüman kardeşinize yardım etmenizdir. Müslümanlığın gereği size sığınanlara yardım etmeniz gerekir. Burada Suriye'den gelen sığınmacılar var. Bu sığınmacılara yönelik bazı saldırılar olduğunu duyuyoruz. Bela kimseye yakın olmadığı gibi uzak değildir. Bir Müslüman darda kalmış bir insana yardım eder. Kim bir Müslüman kardeşinin sıkıntısını giderirse Allah'ta onun sıkıntısını giderir. Bunlar bizim din kardeşlerimiz. Yardım edin. Zulüm etmeyin." şeklinde konuştu.

İmam geçtiğimiz gün bombalamanın olduğu sırada Polisi taşlayanlara yönelik olarakta sert konuştu. "O Polisi taşlayanlar önce dolandırdıkları vatandaşların paralarını geri versin. Akçakale tüm Türkiye'de kontör dolandırıcıları ile tanınıyor." diyerek hutbesini bitirdi.