Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'un (30) şehit olduğu saldırının ardından kaçan biri kadın iki saldırganın yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Alınan bilgiye göre, 500 Evler Mahallesi'nde özel İstanbul Şafak Hastanesi önündeki bir büfede yemek yiyen Beşiktaş Etiler Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Yurdakul'a silahlı saldırı düzenledikten sonra halk pazarına girerek izlerini kaybettiren biri kadın iki saldırganın yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalara, özel harekat polisleri ve polis helikopteri de destek veriyor.
-Yemek yerken vurulmuş-
Polis memuru Yurdakul ve ekip arkadaşının, Adli Tıp Kurumu'na kan örneği bıraktığı, dönüşte Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne uğradıkları, sonrasında ise başka bir işlem için resmi ekip aracıyla Özel İstanbul Şafak Hastanesi'ne geldikleri belirtildi.
Zekeriya Yurdakul'un, görev arkadaşı hastanedeyken yemek yemek için hastane yakınındaki bir büfenin önünde oturduğu belirlendi. Yurdakul'un yemek yediği sırada saldırganların yaklaştığı ve erkek şüphelinin yakın mesafeden polis memuruna silahla ateş açtığı ifade edildi.
Saldırıda ağır yaralanan polis memuru, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.