Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada düzenledikleri para ödüllü logo yarışmasına 828 kişinin bin 691 eserle katıldığını belirtti. Eserlerin oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındığını ifade eden Yılmaz, şunları ifade etti:

"Logo, Recep Tayyip Erdoğan üniversitenin misyon ve vizyonu, üniversite ve Rize ilinin kimliğini ön plana çıkartacak konuya uygunluk, modernlik, grafiksellik, anlaşılırlık, sadelik ve akılda kalıcı olma özellikleri bakımından incelendi. Değerlendirme sonucunda ilk yüz logoyu belirlemiş, 3 Mayıs 2012 tarihinde yapılan değerlendirmede de 100 eser arasından ilk on logo tespit edilmiştir. İlk on arasına giren eserlerle ilgili son değerlendirmede dikkate alınmak üzere, en az üçer adet farklı versiyonlarının çalışılması, logoların açıklamalarının yapılması, esinlenilen bir çalışma, eser veya tarihi eser var ise detaylı şekilde açıklanması ve eklenmesi istenmiştir. Bu doğrultuda üzerlerinde tekrar çalışma yapılan eserler seçici kurul tarafından değerlendirilmiş ve logo yarışması birincisi, ikincisi ve mansiyona layık görülen üç eser tespit edilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi logo yarışmamıza eserleriyle katılan herkese, seçici kurul üyelerimize, Üniversite Geliştirme Dernek Başkanlığımıza teşekkür ediyor, logomuzun üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

BİRİNCİ ESER KAYMAKAM'A AİT

Logo yarışmasında birinci seçilen eserin İstanbul Kağıthane İlçe Kaymakamı Akın Varıcıer'e ait olduğu açıklandı. Logo yarışması ikincisi Melahat Ocakçı olurken, 1'inci mansiyon ödülünü Murat Bektaş, 2'inci mansiyon ödülünü Murat Buğra Aşçı, 3'üncü mansiyon ödülünü ise Davut Bekar'a ait logolar aldı. Yarışmada dereceye giren adaylara toplam 18 bin TL para ödülü verilecek.

Bu arada birinci seçilen logoda Başbakan Erdoğan'ın isminin baş harfleri ile Rize'nin çayı ve yeşil doğası ile Karadeniz'den esinlenildiği belirtildi. -