Moskova'nın merkez caddelerinde öğle saatlerinde yürüyüşüyle başlayan "Milyonlar Marşı" eylemi, akşam saatlerine doğru Akademik Saharov Meydanı'nda gerçekleşen mitingle sona erdi. Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı gösteride hükümetten, sosyal reformların yapılmasını, devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin yenilenmesini ve siyasi baskılara son verilmesini talep eden eylemciler, sık sık attıkları "Putin'siz Rusya" sloganlarıyla Moskova sokaklarını inletti.
Sergey Udaltsov, İlya Yaşin, Garry Kasparov, Gennadiy Gudkov gibi isimlerin de aralarında bulunduğu muhalif liderlerin katıldığı mitingde, sol ve sağ görüşlü partilerin, ayrıca ırkçı grupların bir arada bulunması dikkat çekti. Gösterilerin yapıldığı alanı havadan helikopterlerle kontrol altında tutan Moskova polisi, 7 bin güvenlik görevlisini alanın civarında konuşlandırdı. Gece saatlerine kadar devam etmesi planlanan mitingde henüz her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Basına açıklamada bulunan Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov, "İktidar kendini bu kadar sorumsuz hissettiği sürece mitinglere devam edeceğiz. Bugün bizi bu mitinglere çıkmaya zorlayan, Rusya'da her geçen gün siyasi tutuklu sayısının ve muhalefete yapılan siyasi baskıların artmasıdır. Böyle zorba bir iktidarın varlığı sayesinde farklı siyasi görüşlere sahip muhalefet örgütleri ortak cephede birleşti. Birlikte hareket ederek iktidarı, taleplerimizi dinlemeye zorlayacağız" dedi.